Ministrul Muncii: ,,Cer inspectorilor şefi ai ITM să iasă din locurile comode în care stau cu aer condiţionat şi să meargă în teren”

Ministrul Muncii: ,,Cer inspectorilor şefi ai ITM să iasă din locurile comode în care stau cu aer condiţionat şi să meargă în teren”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis directorilor inspectoratelor teritoriale de muncă să termine cu ,,practicile” de atenţionat persoana la care merg în control, dar şi să iasă din birouri, ,,din locurile comode” în care stau cu aer condiţionat, şi să meargă alături de echipe pe teren, potrivit News.ro.

Violeta Alexandru a declarat, sâmbătă, că nu le cere şefilor din inspectoratele teritoriale de muncă să îşi facă norma de sancţiuni, ci o interesează activitatea responsabilă.

,,Aş vrea să le transmit inspectorilor, inspectorilor şefi, inspectorilor din inspectoratele teritoriale de muncă că nu le cer să facă norma. Scopul nu este să îmi comunice mie statistici peste statistici pentru că verific în teren, inclusiv personal, în ce măsură activitatea lor este desfăşurată riguros şi făcută cu responsabilitate în scopul prevenirii încălcării legii cu privire la măsurile de distanţare socială, cu privire la protejarea angajaţilor. De aceea le spun: nu norma mă interesează, ci activitatea serioasă, activitatea responsabilă pe care vă rog să o desfăşuraţi în comunităţile, în judeţele de care răspundeţi”, a spus Violeta Alexandru.

Alte articole:   Începe o nouă campanie de dezinsecție și de tratamente împotriva căpușelor

,,Aş vrea ca toţi inspectorii şefi să fie cu echipele lor pe teren. Daţi un exemplu personal, mergeţi cu aceste echipe, mergeţi în vizite neanunţate, în sensul în care vă cer să terminaţi cu practicile de sunat pe telefon şi atenţionat persoana la care vă duceţi în control. Vă rog să înceteze orice fel de practică despre care am cunoştinţe că se mai întâmplă în inspectoratele teritoriale de muncă şi să vă asumaţi responsabil rolul pe care îl aveţi, şi anume pe de o parte de educare şi pe de altă parte de sancţionare, acolo unde se impune. (…) Cer inspectorilor şefi să ieşiţi din birouri, din teren, din locurile comode în care staţi cu aer condiţionat, plăcut în sediile noastre ale inspectoratelor teritoriale de muncă şi să mergeţi alături de echipe în teren în această perioadă, a mai spus Alexandru.

Alte articole:   Record de persoane depistate pozitiv la COVID 19, în ultimele 24 de ore: 1.415, dintre care 42 la Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate