blog-logo

Șerban Șovăială candidează ca independent la Primăria Brașov

Șerban Șovăială candidează ca independent la Primăria Brașov

Șerban Șovaiala, consilier local independent în acest mandat, a anunțat pe blogul personal că va candida la funcția de primar al Brșaovului, tot ca independent.

Am luat decizia de a candida la primaria Brasov. Aceasta decizie a venit in urma unui proces de lunga durata, practic de 4 ani, de la momentul intrarii in consiliul local ca independent, in anul 2016. Nu este, deci, o decizie luata peste noapte, ci rezultatul unui proces de gandire si analiza indelungat. De ce am luat aceasta decizie?

O sa incerc sa explic pe scurt. Urmatoarele fapte enumerate sunt evidente, in opinia mea: Primarul actual al Brasovului a devenit o frana in dezvoltarea orasului, desi in primele mandate a avut un efect pozitiv. Brasovul se dezvolta absolut haotic din punct de vedere urbanistic (blocuri peste blocuri, Mall in centrul orasului, Hypermarketuri in centrul orasului, etc).

Ultimii patru ani au reprezentat o perioada de stagnare grava a Brasovului – nici un proiect major dezvoltat de primarie, nici in urbanism, nici in cultura, nici in educatie, iar de sanatate nu se preocupa de peste 20 de ani (nici un spital din Brasov nu este in administrarea municipalitatii, toate tin de Consiliul Judetean).

Cele 2 proiecte majore aflate pe agenda publica a orasului – aeroportul si spitalul regional – nu au primit nici un fel de sustinere din partea primariei. Inca patru ani de stagnare ar fi catastrofali din punct de vedere al pastrarii Brasovului in topul oraselor de rang intai din Romania. Deja am fost depasiti de orase care nici nu visau sa se compare cu Brasovul, in urma cu ceva ani ( vezi Oradea, Sibiul, etc).

PNL nu a dezvoltat un candidat credibil pentru postul de primar, iar de circa zece zile l-a anuntat pe actualul primar ca fiind candidatul partidului la alegerile locale din septembrie, deci sansa de schimbare ZERO. PSD nu are – de ani buni – nici candidat credibil, nici nu face politica reala de opozitie la ceea ce face administratia brasoveana.

USR – partid ce ar fi putut fi o alternativa – nu a reusit nici el sa genereze un candidat si / sau o echipa credibila. Se cramponeaza in zona temelor de mediu (de inteles, in conditiile in care candidatul lor la primarie este parlamentar in comisia de mediu), dar nu au construit nici o urma de proiect in ceea ce priveste urbanismul, traficul, scolile, cultura orasului.

Ca atare, ce puteam face altceva decat sa ma arunc in lupta? Nu sunt naiv, stiu ca a te bate de unul singur cu partide puternice (puternice ca organizatii, nu ca politici promovate) este o lupta inegala, aparent sortita esecului din start, dar sa nu uitam ca primaria se castiga prin voturile populatiei, nu prin armate de propagandisti fara nimic de comunicat!

Ma bazez in demersul meu pe voturile tuturor celor care iubesc Brasovul la fel cum il iubesc eu, pe voturile celor care nu se vad reprezentati in nici una din ofertele politice aflate pana acum „pe masa”, inclusiv pe voturile celor care, membri ale diferitelor partide fiind, nu sunt multumiti de ceea ce face partidul lor pentru orasul nostru.

Alte articole:   Guvernul României a aprobat aproape 8.000 de posturi noi în cadrul MAI 

Dar ma bazez in mod special pe voturile celor care ani de zile au trait cu convingerea ca orice ar vota tot aia e, pentru ca jocurile se fac de fiecare data in asa fel incat sa castige „ei” si sa pierdem „noi”, si au renuntat sa mai mearga la alegeri. Toti cei mentionati mai sus au acum, iata, o solutie de vot!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.