blog-logo

Schimbări la BAC 2020. Când va avea loc a doua sesiune și când încep înscrierile

Schimbări la BAC 2020. Când va avea loc a doua sesiune și când încep înscrierile

Un nou calendar, pentru sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a fost aprobat de Ministerul Educației și transmis spre publicare în Monitorul Oficial. Astfel, înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului încep pe 13 iulie, iar primul examen este programat pe 24 august.

Potrivit ordinului, înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13 – 24 iulie.

Documentele tip de înscriere, completate şi semnate, pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ, centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

  • 24 august – proba la Limba şi literatura română – E.a);
  • 25 august – proba obligatorie a profilului – E.c);-
  • 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării – E.d);-
  • 27 august – Limba şi literatura maternă – proba E.b).
Alte articole:   Centrul Cultural Reduta organizează - Primul atelier de confecționat mărțișoare tradiționale cu Baba Dochia

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Primele rezultate la probele scrise vor fi afişate pe 2 septembrie (până la ora 12.00). Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00.

“La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, se mai arată în comunicatul MEC.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Alte articole:   România, locul 7 în lume în topul vaccinărilor anti-COVID cu ambele doze

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate