blog-logo

Schimbări la BAC 2020. Când va avea loc a doua sesiune și când încep înscrierile

Schimbări la BAC 2020. Când va avea loc a doua sesiune și când încep înscrierile

Un nou calendar, pentru sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a fost aprobat de Ministerul Educației și transmis spre publicare în Monitorul Oficial. Astfel, înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului încep pe 13 iulie, iar primul examen este programat pe 24 august.

Potrivit ordinului, înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13 – 24 iulie.

Documentele tip de înscriere, completate şi semnate, pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ, centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

  • 24 august – proba la Limba şi literatura română – E.a);
  • 25 august – proba obligatorie a profilului – E.c);-
  • 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării – E.d);-
  • 27 august – Limba şi literatura maternă – proba E.b).
Alte articole:   România, codașă în UE la cheltuielile cu sănatatea pe cap de locuitor

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Primele rezultate la probele scrise vor fi afişate pe 2 septembrie (până la ora 12.00). Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00.

“La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, se mai arată în comunicatul MEC.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Alte articole:   Handbalistele Coronei iau mâine startul în noul sezon

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.