blog-logo

Guvernul a transferat Brașovului teren de la MApN. Ce va construi, aici, municipalitatea

Guvernul a transferat Brașovului teren de la MApN. Ce va construi, aici,  municipalitatea

Guvernul României aprobat o Hotărâre privind actualizarea valorii de inventar a imobilului 714, aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale (MApN),transmiterea acestuia în domeniul public al municipiului Braşov, judeţul Braşov şi modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Hotpărârea Guvernului nr. 1705/2006 cu modificările corespunzătoare anexei nr. 4, pentru terenul din Bartolomeu, a fost aprobată și publicată, joi, 9 iulie 2020.

„Se aprobă transmiterea imobilului 714, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Braşov, judeţul Braşov”, se arată în Hotarâre.

Hotărârea prevede ca în următorii zece ani, pe terenul preluat de Municipiul Brașov să se realizeze locuințe prin programe derulate de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Pe acest teren se vor ridica peste 60 de locuințe.

“După preluare, imobilul transmis potrivit alin. (1) se utilizează în vederea realizării de locuinţe prin programe derulate de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, într-un termen de 10 ani, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Municipiul Braşov va transmite în domeniul public al statului în vederea dării în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în condițiile legii, un procent de 30% din numărul total de locuinţe realizate pe terenul imobilului prin programul de construire locuințe pentru tineri destinate închirierii, dar nu mai puţin de 61 de locuinţe, împreună cu terenul aferent acestora, într-un termen de 10 ani de la data preluării imobilului, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Braşov nr. 774/2019”, prevede Hotarârea.

Actul normativ a fost semnat de Primul Ministru, Ludovic Orban.

Alte articole:   Mandat de arestare pentru un bărbat acuzat de furt calificat!

Documentul intergral AICI.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate