blog-logo

Un spital de stat din Braşov, în topul celor mai curate spitale din România

Un spital de stat din Braşov, în topul celor mai curate spitale din România

Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „A.I Sbârcea” Braşov se află în Top 3, după serviciile medicale oferite și curățenie, potrivit unei analize realizate de Observatorul Român de Sănătate (ORS), pe baza chestionarelor de satisfacție completate de pacienți.

Analiza prezintă, în baza aceloraşi informaţii, şi care sunt unităţile medicale din România cele mai transparente şi unităţile cu cele mai bune servicii medicale.

Astfel, maternitatea din Braşov a ieşit în evidenţă atât din punct de vedere al curăţeniei, cât și a serviciilor oferite, fiind unul dintre cele trei spitale remarcate, pe lângă Spitalul General CF Ploiești și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. 

Acest top clasifică unitățile medicale după procentul pacienților mulțumiți și foarte mulțumiți de serviciile medicale oferite în spital, raport realizat de ORS pe baza a 224.480 de chestionare de satisfacție completate electronic de către pacienți în 2019.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Comisia Europeană prezintă o nouă strategie de combatere a traficului de persoane

Analiza Observatorului Român de Sănătate a inclus 338 se spitale publice pentru care erau disponibile date privind satisfacția pacientului.

Observatorul Român de Sănătate atrage însă atenția asupra faptului că mecanismul de feedback nu este în acest moment, suficient promovat în spitale și la nivel național. ONG-ul propune o serie de modificări legislative pentru creșterea aderenței spitalelor la acest mecanism și obținerea unei relevanțe statistice semnificative pentru fiecare spital.

Observatorul Român de Sănătate subliniază că a înaintat recomandări în acest sens încă din anul 2018, dar autoritățile nu au luat nicio măsură.

Analiza realizată de Observatorul Român de Sănătate poate fi consultată integral AICI.

Alte articole:  
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate