blog-logo

Adio, relaxare! Raed Arafat a spus la ce să ne așteptăm pe 15 iulie

Adio, relaxare! Raed Arafat a spus la ce să ne așteptăm pe 15 iulie

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în MAI, a anunțat recent că în ultimele două săptămâni cazurile au crescut cu peste 30 de procente, lucru care a ajuns să fie deja un semnal. Mai mult, acesta a explicat că nu vor mai exista măsuri de relaxare suplimentare în următoarea perioadă, mai ales că trendul este unul ascendent.

Şeful DSU, Raed Arafat, a transmis, miercuri seară, că în ultimele 14 zile numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu peste 30%, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru toată lumea. Mai mult, acesta a atras atenția că nu va exista o nouă etapă de relaxare.

”Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare”, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Cele mai periculoase activități

Arafat a anunţat şi că OMS a realizat o listă cu cele mai periculoase activităţi.

”În roşu, avem teatrele – în spaţiu închis, lăcaşele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Toate sunt considerate cele mai periculoase. La nivel portocaliu avem sălile de fitness, frizeria, stomatologia, lucrul în birou – dacă este cu mai multe persoane, restaurantele  în spaţiu închis”, a anunţat Arafat.

Nu va exista o nouă etapă de relaxare

Întrebat despre o nouă etapă de relaxare, Arafat a precizat: ”Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui  că o să relaxăm în plus. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri. Mai ales aceste activităţi considerate riscante”.

Referitor la deschiderea restaurantelor, Arafat a explicat că o nouă evaluare se va face în câteva zile, însă situaţia nu are cum să se schimbe radical până atunci.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   20.01.2021 150 de cazuri noi de Covid-19, la Brașov. Incidența în județ este 2,51

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate