blog-logo

Zonele aglomerate din Brașov, verificate. Zeci de amenzi pentru lipsa măştii (Video)

Zonele aglomerate din Brașov, verificate. Zeci de amenzi pentru lipsa măştii (Video)

După o perioadă mai lungă de relaxare a acțiunilor de prevenire și informare privind respectarea obligației purtării măștii și a măsurilor impuse pe perioada stării de urgență, autoritățile brașovene au efectuat acțiuni ample de control în spațiile publice.

Acțiunile de verificare au fost desfășurate cu efective mărite, sub autoritatea Instituției Prefectului Brașov, în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare s-a aflat și transportul intern de persoane, atât rutier, cât și feroviar.

Cu ocazia activităților desfășurate sâmbătă, 4 iulie, la nivelul județului Brașov au fost verificate 149 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și aproximativ 900 de persoane.

Alte articole:   Acțiuni ale Poliției Rutiere Brașov, în această dimineață! Amenzi de peste 26.000 de lei în doar 3 ore!

Șase operatori economici au fost depistați nerespectând măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii 55/2020, societățile comerciale în cauză fiind sancționate contravențional.

De asemenea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, 76 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 și 37 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 60.500 lei.

Totodată, oamenii legii au aplicat o amendă, în valoare de 300 de lei, și două avertismente, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar unui agent economic i-a fost dispusă oprirea temporară a activității.

Alte articole:   Sondaj newsbv.ro - Sunteți de acord cu reintroducerea tramvaiului la Brașov?

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă în mijloacele de transport în comun. Aceste activități au fost desfășurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliție locală.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea protejării populației prin prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Controale IPJ Brașov 04.07.2020

Comunicat al IPJ Brașov: CONTINUĂ ACȚIUNILE DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU NOUL CORONAVIRUS ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL BRAȘOV.Activitățile ample de verificare, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 04 iulie a.c., în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19.Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobile, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Brașov desfășoară ample acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.Activitățile de verificare au fost desfășurate cu efective mărite, în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare s-a aflat și transportul intern de persoane, atât rutier, cât și feroviar.Cu ocazia activităților desfășurate în data de 04 iulie a.c., la nivelul județului Brașov au fost verificate 149 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Șase operatori economici au fost depistați nerespectând măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii 55/2020, societățile comerciale în cauză fiind sancționate contravențional.De asemenea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, 76 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 și 37 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 60.500 lei.În baza prevederilor O.G. nr. 21/1992, privind protecția consumatorilor, a fost dispusă oprirea temporară a activității unui agent economic. În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă în mijloacele de transport în comun. Aceste activități au fost desfășurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliție locală.Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea protejării populației prin prevenirea răspândirii noului coronavirus.Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

تم النشر بواسطة ‏‎Instituția Prefectului Județul Brașov‎‏ في الأحد، ٥ يوليو ٢٠٢٠
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate