blog-logo

Weekend plin pentru polițiști: șoferi fără permis sau băuți au ieșit pe străzile Brașovului

Weekend plin pentru polițiști: șoferi fără permis sau băuți au ieșit pe străzile Brașovului

În weekend, polițiștii rutieri brașoveni au prins mai mulți șoferi “veseli”. Unul dintre ei a ajuns în arestul poliției, iar ceilalți s-au ales cu dosare penale.

Polițiștii de la Serviciul Rutier Brașov au depistat în trafic șapte șoferi care conduceau fie sub influența băuturilor alcoolice, fie s-au urcat la volan după consumul de droguri.

În cazul unuia dintre șoferi, din județul Maramureș, s-a luat măsura reținerii, acesta fiind prins după o urmărire pe străzile din Poiana Brașov.

„La data de 03.07.2020, în jurul orei 03.25, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat din județul Maramureș, care conducea un autoturism pe raza Stațiunii Poiana Brașov, iar la vederea cadrelor de poliție, a încercat să se sustragă controlului. Polițiștii au reușit oprirea autoturismului și i-au solicitat conducătorului auto prezentarea documentelor la control, ocazie cu care acesta a declarat faptul că nu le are asupra sa. Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză figurează cu permisul de conducere anulat, ca urmare a unor abateri anterioare. La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.89 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar Alina Maria Ivan.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Alte articole:   APIA efectuează, prin Centrele Judeţene, plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

Sâmbătă, în jurul orei 02.00, un șofer fusese oprit pentru control pe str. Egretei din municipiul Brașov. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani a refuzat să fie verificat cu aparatul DrugTest și să i se recolteze probe de sânge, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în corp.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Tot sâmbătă, la orele 5.45, un al șofer, în vârstă de 47 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost oprit pentru control, pe str. Molnar Janos din Brașov. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte articole:   OMS: Copiii şi adolescenţii sănătoşi s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccin anti-Covid

În aceeași dimineață, în jurul orelor 7.00, un alt bărbat, de 57 de ani, a fost depistat șofând sub influența alcoolului pe str. Nicolae Bălcescu din municipiu. Etilotestul a indicat 0,63 mg/l alcool pur.

Un alt șofer, de 38 de ani, a fost depistat șofând sub influența alcoolului pe str. Drumul Cernatului din Brașov. În acest caz etilotestul a indicat 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și un tânăr de 20 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce etilotestul a indicat 0,60 mg/l alcool pur. Tânărul șofa pe str. Mare, din Prejmer, când a fost tras pe dreapta de polițiști.

Cu dosar penal pentru șofat sub influența alcoolului s-a ales și un tânăr de 27 de ani. El a fost verificat de polițiști duminică, în jurul orelor 2.15, pe str. Cărămidăriei din municipiul Brașov, iar etilotestul a afișat 0,51 mg/l alcool pur.

Alte articole:   Părinții care adoptă un copil primesc concediu 2 ani. Legea a fost promulgată

Toți șoferii sunt cercetați penal.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.