blog-logo

VIDEO Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, vizită la rampa ecologică a Brașovului

VIDEO Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, vizită la rampa ecologică a Brașovului

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, va efectua o vizita în județul Brașov.

Costel Alexe spune că aproape 97% este gradul de închidere pentru celulele 1 și 2. De asemenea, oficialul guvernamental a vizionat un front de lucru 2.500 de metri din celula 3 și spune că, dincolo de sutele de sesizări făcute de cetățenii Brașovului în ultimii ani, astăzi, la Fin-Eco, avem un exemplu de bună practică cum ar trebui să fie închis un depozit ecologic de deșeuri.

Ministrul a ținut să mai remarca faptul că, în celula 3, a văzut mari cantități de deșeuri reciclabile, pe care în loc să le avem ca deșeuri-resursă, acestea sunt îngropate. El a făcut apel la autorități să colecteze selectiv mai mult deșeurile – deși apelul ar trebui făcut mai degrabă la populație.

Alte articole:   Bărbat reținut în urma unor percheziții care au avut loc, ieri, la Brașov!

Pentru construirea sistemului de captare, transport şi ardere KLARWIN a lucrat cu o echipă de ingineri internaţionali. În ultima etapă, de montare a staţiei de ardere, lucările s-au desfăşurat sub monitorizarea unei echipe din Slovenia.

Una dintre marile provocări a fost respectarea termenelor asumate informal, în discuţiile cu autorităţile locale: jumătatea acestui an.
Lucrul acesta s-a întâmplat, în ciuda unor dificultăţi foarte mari de import a componentelor instalaţiei de captare, transport şi ardere a gazului de depozit, şi a circulaţiei greoaie a specialiştilor internaţionali implicaţi de Klarwin în aces proiect. Componentele instalației au fost livrate din Slovenia, Franţa, Italia şi Germania, iar “facla” din Marea Britanie.

Programul vizitei este următorul:

  • Ora 9.00 – Vizita la rampa ecologică Fineco (închiderea celulelor nr. 1 și 2). Declaratii de presă la finalul vizitei (va rog sa îmi spuneti dacă aveți nevoie de transport la rampa).
  • Ora 11.00 – Universitatea Transilvania din Brașov (aula universității)- dezbatere privind Strategia Forestieră Națională. Se vor putea lua imagini.
  • Ora 14.00 – intalnire la Consiliul Judetean (teme: calitatea aerului în municipiul Brașov; stadiul implementării SMID; stadiul implementării Planului privind calitatea aerului la nivelul municipiului Brasov; închiderea rampei de deșeuri industriale nepericuloase de la Timiș-Triaj.
  • Ora 15.30 – conferință de presă la sediul CJ Brașov, sala 120
  • Ora 16.30 – Întâlnire cu producătorii locali din județul Brașov; tema: procedura de obținere a mărcii înregistrate „Produs în arie naturală protejată” (la CATTIA).
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate