blog-logo

Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Guvernul ia în calcul varianta cursurilor online

Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Guvernul ia în calcul varianta cursurilor online

Premierul Ludovic Orban avertizează că, în cazul în care pandemia de coronavirus va continua pe o pantă ascendentă în România, reînceperea cursurilor din toamnă s-ar putea face tot online.

Ludovic Orban a declarat că totul depinde de evoluţia pandemiei pe teritoriul ţării şi de respectarea normelor de igienă şi distanţare socială impuse de autorităţi.

Totodată, Premierul a spus că Executivul pregătește logistica pentru a putea începe cursurile online.

„Nu ştim care va fi evoluţia şi trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi al logisticii. Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educaţie, să ne asigurăm că profesorii, învăţătorii au capacitatea a transmite informaţii în orice fel de condiţii, să pregătească cu mare migală începutul anului şi să fim pregătiţi pentru orice situaţie. (…) Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situaţie, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toţi vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică şi prin intemediul ecranului de calculator”, a declarat Orban.

Profesorii și elevii pot primi un laptop sau o tabletă

Alte articole:   Activitate didactică suspendată la Gradinița cu program prelungit nr.1 din Brașov

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 3 iulie, legea prin care Ministerul Educației și Cercetării (MEC) asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet. Actul normativ vizează completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

Ministerul Educației şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaționale agreate”, prevede legea.

Distribuie dacă îți place!
 1. Domnul premier nu are copii mici acasa , daca nu se deschid scolile e foarte grav. O sa fie alte probleme mai mari decat covid-19. M-am saturat sa lucrez de acasa, sa fac pe invatatorul/profesorul in acelasi timp. Nu e ok. Daca vreti sa loviti in oamenii cu copii la scoala si care aduc valoare tarii, continuati cu scoala online.
  Daca scoala online inseamna doar sa postezi ca profesor ca au de facut copiii acasa, dupa care parintii sa faca scoala acasa cu ei cateva ore, asta nu e scoala online. Va rog Domnul premier sa va ganditi bine ce faceti. Va rog sa va concentrati asupra cazurilor cronice cand e vorba de covid-19, lasa-ti restul oamenilor sa-si continue viata cat de cat normal. O sa am doua variante : ma las de serviciu si fac scoala cu copiii sau o sa lucrez pe schimbul 3 si probabil in 2 luni intru in spital.

  Reply
  • trebuia sa te gandesti cand ai devenit parinte! copii sunt ai tai ! nu ai scolii! nu ne intereseaza, pe noi- cetatenii tari, ce faci dumneata! si chiar toti parintii ar trebui sa supravegheze cum fac lectii copii lor..mama , tata, bunicii…prea a devenit obligatia scolii sa ii educe si sa ii faca mari..oameni mari…ce sunt copii? doar o sursa de venit..vine alocatia la bugetul familiei?

   Reply
 2. Scoala online este o idee foarte buna pentru ca studiile arata progres educational si de atentie scolara mai mare decat cele obtinute prin scoala traditionala.Sper ca toti elevii si studenti sa primeasca laptop si tableta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate