blog-logo

Nu mai este nevoie de acordul vecinilor pentru firmele de apartament

Nu mai este nevoie de acordul vecinilor pentru firmele de apartament

Cei care vor să își înființeze o firmă cu sediul social într-un apartament de locuințe nu vor mai fi nevoiți să aibă acordul vecinilor, conform noii Legi a societăților.

Cei care vor doar să stabilească un sediu social ca o adresă de corespondență și relaționare cu firma într-un apartament, chiar și cu destinație de locuință, o vor putea face, de acum încolo, fără să mai ducă avize de la vecini la Registrul Comerțului.

Legea nr. 102/2020 care aduce modificări în reglementarea societăților comerciale a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare duminică, 5 iulie, potrivit avocat.net.

Potrivit actului normativ, a fost eliminat acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială.

Alte articole:   Hochei: Victorie în deplasare pentru Corona Braşov Wolves, în Erste Liga

De precizat că avizele vor fi în continuare obligatorii atunci când se desfășoară efectiv o activitate economică în apartament.

Conform noii Legi, s-a renunțat și la interdicția pentru persoane fizice sau juridice de a fi asociat unic în mai mult de o singură societate cu răspundere limitată (SRL).

De duminică, 5 iulie, în aceeași încăpere vor putea avea sediul social mai multe firme.

Legea nr. 102/2020 abrogă și prevederea din Legea societăților: „La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate