36.000 lei, amenzi după controalele de respectarea măsurilor de protecție individuală

36.000 lei, amenzi după controalele de respectarea măsurilor de protecție individuală

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului,  politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului, au continuat să desfăşoare activități  de verificare în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2.

În urma activităților desfășurate ieri, 5 iulie, la nivelul județului Brașov, au fost verificate 211 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, un operator economic find depistat nerespectând măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii 55/2020, acesta fiind sancționat contravențional.

Alte articole:   Administrația PNL a ratat oportunități pentru Brașov. Marian Rasaliu și Florin Orțan vor lupta pentru potențialul județului

De asemenea, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, 37 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 și 47 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 36.000 lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun. Aceste activități au fost desfășurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliție locală.

Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Alte articole:   Sprijin financiar de la Guvern pentru părinți în cazul suspendării cursurilor într-o şcoală
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate