blog-logo

Trei proiecte de peste 300 de milioane de euro, finanțate din fonduri europene

Trei proiecte de peste 300 de milioane de euro, finanțate din fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a felicitat Primăria municipiului Braşov, care este „harnică în accesarea de fonduri europene”, arătând că, pe partea de mobilitate urbană, transport de călători, achiziţia de autovehicule, sunt deja în derulare proiecte în valoare de 300 milioane de lei.

Conform ministrului, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o în cursul dimineţii, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, prefectul Cătălin Văsii şi primari braşoveni, dar şi din judeţul Sibiu, au fost analizate trei proiecte, care ar urma să se realizeze cu fonduri europene.

„E vorba de alimentarea cu apă şi canalizare a judeţului, unde 13 UAT-uri, printre care şi municipiul Braşov şi 247.000 de locuitori sunt beneficiari (…), valoarea fiind de 180 de milioane de euro. Sigur că ne-am fixat o foaie de parcurs pentru că este un proiect extrem de mare, complex, cu impact asupra nivelului de trai al populaţiei din zonă şi sperăm ca, într-un viitor apropiat, să venim să semnăm contractul de finanţare”, a precizat Boloş.

Al doilea proiect analizat este unul iniţiat împreună cu judeţul Sibiu, tot pe apă şi canalizare, unde ar fi vorba de 37.000 de locuitori şi o valoare de 26 milioane de euro, iar ultimul cel legat de colectarea deşeurilor, în valoare de 100 milioane de euro. „Am fixat şi pentru acesta o foaie de parcurs, astfel încât să ne îndreptăm cu paşi rapizi spre semnarea contractelor de finanţare„, a punctat ministrul Fondurilor Europene.

Alte articole:   Vârsta de pensionare nu va fi majorată, iar stagiul complet de cotizare nu va fi modificat

Nu în ultimul rând, Boloş a menţionat că a vizitat Şcoala profesională Kronstadt, în sistem dual.

„România se află în plin proces de negociere cu CE pentru viitoarea perioadă de programare, iar unul dintre programele operaţionale căruia guvernul îi acordă o importanţă deosebită este cel de Educaţie şi ocupare, cu un buget propus de aproximativ 6 miliarde de euro, iar în cadrul negocierilor o axă importantă este cea privind învăţământul dual. Unde am putea avea o vizită mai bună decât în judeţul Braşov, unde, văzând exemplul de bune practici, să încercăm să-l transferăm la nivel naţional”, a spus ministrul.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.