blog-logo

Ministrul Sănătăţii: „Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă”

Ministrul Sănătăţii: „Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă”

Numărul locurilor la terapie intensivă este scăzut la acest moment și au început transferuri de pacienți între spitale, iar România se îndreaptă spre o rată de transmitere a COVID-19 de la 0,6-0,7 la 1,4, existând în continuare focare, a declarat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de hotnews.ro.

În acest context, ministrul Sănătății a spus că “măsurile de izolare sunt cele care au dat rezultatele pe care le-am avut. Dacă va fi nevoie, starea de alertă se va prelungi”.

„Dacă acum trei săptămâni aveam acea rată de transmitere 0,6 – 0,7 astăzi mergem spre o rată de transmitere de 1,4. Am putut vedea recomandările UE, tot ce înseamnă state comunitare, state terţe pentru izolare şi carantinare. Acea izolare pe care am păstrat-o şi noi rămâne de bază. (…) Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a amintit şi de situaţia din secţiile de ATI ale spitalelor din România, precizând că „sunt situații punctuale unde nu sunt paturi, dar putem gestiona aceste cazuri”, însă pentru asta este nevoie ca și populația să respecte regulile.

„În acest moment nu avem pericolul instituirii stării de urgență. Recomandările sunt ca populația și agenții economici să respecte regulile. Avem focare de COVID în toată țara. Reamintim populației că nu ne-am relaxat, că pandemia nu s-a terminat”, a mai spus Tătaru.

Cu privire la deciziile CCR și motivarea apărută cu privire la carantină și izolare, ministrul a precizat că Guvernul lucrează la un proiect de lege și a făcut un apel la Parlament și opinia publică să se implice pentru gestionarea situației, repetând că „în acest moment o controlăm”.

Alte articole:   Corona Brașov a legitimat-o pe Alexandra Dobrin, campioana probelor mixte
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.