blog-logo

Scripcaru a cerut sprijin ministrului Boloș pentru finanțarea unui transport feroviar metropolitan

Scripcaru a cerut sprijin ministrului Boloș pentru finanțarea unui transport feroviar metropolitan

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, i-a solicitat oficial astăzi, ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, într-o conferinţă de presă, sprijin pentru realizarea unor linii de transport de tren uşor spre zonele adiacente municipiului Braşov, menţionând că, săptămâna viitoare, o echipă a municipalităţii va merge la minister pentru a prezenta mai multe detalii în ce priveşte acest demers.

Boloş a replicat că există o deschidere la nivelul Guvernului de a sprijini proiecte ale autorităţilor locale privind mobilitatea urbană, inclusiv pe zona de transport feroviar uşor, menţionând că, perspectiva a fost deschisă prin OUG 011/2020, publicată recent în Monitorul Oficial.

„Există o deschidere – şi nu o spun de dragul vorbelor, ci şi practic – de a deschide noi orizonturi pentru ceea ce înseamnă transportul public de călători. Aici, Guvernul României a aprobat OUG 101/2020, în care a deschis această perspectivă pentru autorităţile locale, inclusiv pe zona de tren metropolitan, urban, o formă de transport uşor, pentru a facilita transportul public de călători. Deci, există această posibilitate, perspectivă, cu atât mai mult cu cât două linii de finanţare – una legată de mobilitatea urbană, iar cealaltă de regenerare urbană vor fi puse la disponibilitatea autorităţilor locale”, a spus Boloş într-o conferinţă de presă.

Ministrul a subliniat că astfel de proiecte vor putea fi finanţate şi prin Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, noul instrument financiar al UE.

Alte articole:   Primarul din Comăna, reținut după ce a amenințat cu moartea doi ofițeri de poliție

Declarațiile integrale pe acest subiect, de la minutul 21.35sec

Foto: Arhivă

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate