blog-logo

Handbal: Ana Berbece si Ioana Ugran vor juca pentru Corona Braşov

Handbal: Ana Berbece si Ioana Ugran vor juca pentru Corona Braşov

Echipa de handbal Corona Brașov continuă achizițiile. Astfel, lotul se lărgește cu două sportive de calibru.

Portarul echipei naționale de tineret, Ioana Ugran va juca din sezonul 2020-2021 la Corona Brașov.

La 20 de ani, Ioana Ugran este unul dintre cei mai importanți portari de perspectivă ai handbalului romanesc, cu evoluții care au atras atenția specialiștilor și i-au adus convocarea la echipa națională de tineret a României.

Toate articolele

Ca orice jucătoare tânără care vrea să facă performanţă în handbal, visul Ioanei este să ajungă şi să confirme şi în liga naţională, iar venirea la Brașov și proiectul de aici pot fi pârghia necesară, echipa având obiectiv revenirea în primul eşalon. Ioana Ugran este campioană națională de junioare cu Olimpic Târgu Mureş şi are un loc 5 la Europenele de tineret de anul trecut. În sezonul 2019 – 2020 a activat în Divizia A pentru CSM Târgu-Mureș.

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 5,07 în municipiul Brașov și 4,06 în județ

Ana Berbece, din nou în „galben-albastru”, la Corona

Extrema dreapta Ana Berbece revine acasă, la Corona Braşov, clubul la care s-a format ca jucătoare şi alături de care a jucat la senioare la nivel înalt, ajungând până în semifinalele Cupei EHF acum patru ani.

Ana se alătură astfel, proiectului de reconstrucţie şi este fericită să îmbrace din nou tricoul „galben-albastru”. „Îmi este dor de handbal, dor de sala din Braşov şi de tot ce înseamnă handbalul pentru mine. Sunt fericită, vreau să joc şi să ajut echipa să revină acolo unde trebuie să fie şi sunt sigură că vom reuşi acest lucru. M-am pregătit foarte bine în această perioadă şi abia aştept să începem şi pregătirea cu echipa. Am încredere în lotul pe care o să îl avem şi convingerea că ne vom îndeplini obiectivul”, a declarat Ana Berbece.

Deşi este foarte tânără, Ana are o carte de vizită plină de realizări, ea fiind prezentă cu echipa naţională de senioare la Campionatul Mondial din Germania în 2017. De asemenea, a participat cu loturile de tineret şi junioare la Olimpiada de Tineret – Tbilisi 2015 şi la Campionatul Mondial – Slovacia 2016 şi aşa cum am mai spus are în palmares semifinală de Cupa EHF.

Alte articole:   S-au desemnat constructorii pentru încă patru obiective ale Aeroportului de la Ghimbav

Este medaliată cu bronz la senioare, cu Corona, iar la nivel de junioare are două titluri naţionale şi este de două ori vicecampioană naţională, în 2017 fiind desemnată cea mai bună extremă dreapta a turneului final de junioare 1. În carieră, Ana Berbece a jucat la Corona Braşov, Universitatea Cluj şi Dunărea Brăila.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate