blog-logo

Boloș: Aeroportul de la Brașov are susținerea Guvernului, dar poate avea finanțare și din alte surse

Boloș: Aeroportul de la Brașov are susținerea Guvernului, dar poate avea finanțare și din alte surse

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat vineri, la Braşov, că proiectul noului aeroport va beneficia atât de susţinerea Guvernului, cât şi de finanţare din alte surse, menţionând că nu are informaţii în privinţa avizului pe care Consiliul Concurenţei ar trebui să-l dea pentru ca pe acest proiect să poată fi accesate fonduri europene.

Iată răspunsul ministrului la întrebarea reporterului newsbv.ro: În ce stadiu sunt procedurile pentru decontarea din fonduri UE a construcției aeroportului? Era vorba de finantare prin POIM – Programul Operational Infrastructura Mare. Am inteles ca se asteapta un aviz de la Consiliul Concurentei, care trebuie să se pronunțe dacă fpndurile laocate ar reprezenta ajutor de stat. Ce s-a mai întâmplat anul acesta?

„Aeroportul este asumat ca obiectiv prioritar de Guvern şi este pentru prima dată când Guvernul coparticipă la finanţare şi cunoaşteţi demersurile făcute la CE pentru includerea în Masterplanul General de Transport, realizate în acest sens al asigurării finanţării lui. Este un proiect, cred eu, care va beneficia atât de susţinerea guvernului, cât şi de sprijin de finanţare din alte surse pe care România le accesează. (…) Nu cunosc să se fi pronunţat Consiliul Concurenţei asupra schemei de ajutor stat”, a spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

Boloș a ținut să precizeze că este pentru prima dată când Guvernul co-participă la finanțarea proiectului Aeroprotului Internațional de la Ghimbav.

Alte articole:   28 februarie: 2.830 cazuri noi de infecții cu coronavirus. 108 la Brașov

Declarația integrală, de la minututul 12.30sec

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate