blog-logo

VIDEO 300 de persoane au sărbătorit, online, cea de-a VII-a generaţie de absolvenţi a SPGK

VIDEO 300 de persoane au sărbătorit, online, cea de-a VII-a generaţie de absolvenţi a SPGK

Prima şcoală profesională în sistem dual din România a sărbătorit astăzi, cea de a şaptea generație de absolvenţi, care îşi vor începe activitatea ca angajaţi în companiile în care s-au pregătit.

Şi pentru că actuala situaţie cauzată de pandemie nu permite organizarea unui astfel de eveniment într-un cadru formal, elevii, părinţii, cadrele didactice, reprezentanţii companiilor partenere şi primarul George Scripcaru s-au întâlnit pe platforma ZOOM pentru festivitatea de absolvire.

Cei peste 200 de elevi au beneficiat de aceleaşi momente solemne şi de bucurie ca şi elevii din seriile anterioare, doar că manifestarea bucuriei şi a satisfacţiei pe care o are orice absolvent s-a derulat on-line şi nu prin prezenţa fizică la eveniment.

Primarul George Scripcaru i-a felicitat pe absolvenţi, atât pentru alegerea făcută, când au ales să studieze la SPGK, cât şi pentru faptul că imediat după absolvire se vor angaja într-una din companiile  partenere.

,,Vă multumesc ca suntem şi în acest an împreună, mai ales având în vedere restricţiile impuse de pandemie. Din acest punct de vedere vreau să vă felicit pe toţi, elevi şi profesori, că aţi reuşit să parcurgeţi încă un an de pregătire şi de activitate. Vreau să va spun că trebuie să mergem înainte, să fim optimişti şi să trecem peste toate problemele cu care ne confruntăm şi să gândim că viaţa trebuie să meargă înainte. Îi felicit pe toţi elevii care au parcurs acest ciclu de învăţământ. Sunteţi o şcoală adaptată la necesităţile actuale şi care răspunde unor criterii stabilite de piaţa muncii. Din acest punct de vedere le spun tuturor elevilor de la Şcoala Kronstadt că nu au greşit când au ales să studieze la această şcoală, că au ales să își facă un rost în viaţă şi că această alegere a fost cea mai bună soluție pentru ei și pentru familiile lor. Mă bucur că eu sunt primarul municipiului Braşov astăzi şi sunt contemporan cu dumneavoastră, elevii, cu partenerii din companiile private, cu părinţii, şi vă urez tuturor mult succes în ceea ce faceţi în viaţa de zi cu zi. Să ştiţi că suntem aproape de voi”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Bărbat din Brașov, în arest 30 de zile, după ce a agresat fizic și tâlhărit o persoană într-un imobil

Toate cele 7 generaţii de absolvenţi, atât proaspeţii absolvenţi în curs de angajare, cât și absolvenții actualmente angajați ai companiilor, sunt dovada faptului că sistemul de învăţământ profesional dual, aplicat cu seriozitate, la standarde înalte, este o soluţie care garantează tinerelor generaţii o educaţie solidă şi un viitor sigur.

Absolvenți generaţia 1 (2014): 111 din care au fost angajaţi 104 (94%)

Absolvenţi generaţia 2 (2015): 110 din care 103 au fost angajaţi (94%)

Absolvenţi generaţia 3 (2016): 77 din care 77 au fost angajaţi (100%)

Absolvenţi generaţia 4 (2017): 126 din care 116 au fost angajaţi (92%)

Absolvenţi generaţia 5 (2018): 211 din care 206 au fost angajaţi (98%)

Alte articole:   Incendiu la Săcele, cu două victime: o femeie şi un copil

Absolvenți generația 6 (2019): 209, din care toți au fost angajați (100%)

Absolvenți generația 7 (2020): 200 care vor primi oferte de angajare (100% )

Scurt istoric SPGK*

Una dintre cele mai notabile realizări ale sistemului naţional de educaţie este înfiinţarea, în anul şcolar 2012-2013, la Braşov, a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, instituţie ce reprezintă un model pentru ceea ce înseamnă procesul de relansare a învăţământului profesional şi tehnic.

Companii membre ale Clubul Economic German, împreună cu Primăria Municipiului Brașov și Inspectoratul Şcolar Brașov au hotărât, în primăvara anului 2012, crearea unei şcoli care să funcţioneze având ca model sistemul dual german. Astfel, în data de 17 septembrie 2012 şi-a deschis porţile prima prima şcoală profesională în sistem dual.

Evoluție

În fiecare an şcolar numărul elevilor a crescut semnificativ față de anii anteriori datorită creșterii numărului de solicitări din partea companiilor partenere în funcție de necesarul pieţei forţei de muncă.

Dacă în anul școlar 2012 -2013 școala avea un număr de 123 de elevi în anul școlar, acum aproape 1.000 de elevi îşi doresc să înveţe în această formă de învățământ profesional dual, o creștere de peste 80% elevi, dintre care o parte semnificativă provin din alte județe.

Alte articole:   Care sunt obiectivele consilierilor locali PNL, USR-PLUS și PSD pentru următorii 4 ani?

Clădirea atelierelor școlii a fost reabilitată în anul 2015, de către Primăria Brașov, este amenajată și dotată pentru elevii școlii de către asociația DWK Fit For Future; dotarea a fost continuată și în anul școlar 2017 – 2018 cu un atelier de confecții articole din piele și înlocuitori, dotare realizată de către compania parteneră care școlarizează în domeniul menționat.

În anul școlar 2017-2018 s-a început reabilitarea de către Primăria Brașov a sălii de educație fizică și sport, a fost dotată cu echipamentele necesare de către asociația DWK Fit For Future, astfel încât la începutul anului școlar 2018-2019 a fost data în folosință.

În acest an vor începe lucrările de construire a unui cămin pentru elevi cu 80 de camere, pentru 306 elevi.

Meserii – alese în funcţie de necesarul pieţei forţei de muncă

operator pe maşini unelte cu comandă numerică,

electromecanic – maşini unelte şi instalaţii industriale,

confecţioner articole din piele şi înlocuitori,

sculer matriţer,

mecanic utilaje şi instalații în industrie,

operator fabricarea şi prelucrarea polimerilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate