Nelu Tătaru susține că putem reveni la o viață cvasi-normală „la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august”

Nelu Tătaru susține că putem reveni la o viață cvasi-normală „la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august ar putea reprezenta pentru români reluarea unei vieţi cvasi-normale.

Nelu Tătaru, a afirmat că primele măsuri de relaxare au fost percepute de români ca o adevărată libertate și nu și-au asumat regulile relaxării pe care ar fi trebuit să le și respecte.

„Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. În timp, după primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere. Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, week-end-urile prelungite, inclusiv de Rusalii, dar atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru, dar gestionăm şi aceste lucruri”, a spus ministrul marți seară, la TVR.

Întrebat dacă vin zile mai grele, ministrul Sănătăţii a subliniat că este necesar să respectăm regulile şi că va trebui să ne obişnuim cu prezenţa virusului încă un an sau chiar doi.

 “Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a precizat ministrul Tătaru, la TVR.

Întrebat dacă neîncrederea în veridicitatea virusului a generat numărul mare de cazuri, ministrul a răspuns: „A încurajat acea stare de neîncredere, de dubiu în rândul populaţiei faţă de existenţa acestui virus”. 

El îi îndeamnă pe cei care nu cred în existenţa virusului să treacă prin spitalele suport Covid, pe la unităţile de primiri urgenţe şi atunci „vor vedea că există boala, că există forme severe şi că se poate muri şi la 30-39 de ani”.

A patra etapă a măsurilor de relaxare a fost amânată luni de grupul tehnico-științific, din cauza creșterii numărului zilnic de cazuri de COVID-19 și a numărului pacienților internați la terapie intensivă.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.