blog-logo

Guvernul Orban vrea trei spitale regionale până în 2027. Nu la Brașov

Guvernul Orban vrea trei spitale regionale până în 2027. Nu la Brașov

Guvernul prezintă miercuri Planul Național de Investiții și Relansare Economică, un program amplu care stă la baza următoarelor politici economice și administrative. Documentul este elaborat de Guvernul României, iar la evenimentul de lansare, programat de la ora 18, va participa și președintele Klaus Iohannis.

Conform documentului, Guvernul își propune să schimbe modelul de dezvoltare bazat pe consum, într-un model de creștere economică bazat pe investiții, digitalizare și stimularea capitalului autohton.

Obiectivul noului model de dezvoltare economică promovat de Guvern este realizarea convergenţei cu economiile europene, astfel încât Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard să ajungă la 87% din media Uniunii Europene, în următorii 5 ani.

Alte articole:   SPCLEP Făgăraș: Întârzieri la eliberarea actelor de identitate

Guvernul se așteaptă ca anul acesta Produsul Intern Brut al României să se reducă cu 1,9%, însă precizează că o revenire a pandemiei va afecta perspectivele de creștere și va cauza daune semnificative companiilor și locurilor de muncă.

La capitolul investiții, Guvernul promite realizarea până în 2027 a trei spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova, deși contractele au termen de finalizare 2029. Din păcate, spitalul regional de la Brașov nu intră în calculele Executivului liberal.

Reamintim că și PSD, în campania din 2016, a promis opt spitale regionale. La plecarea de la guvernare, Guvernul Dăncilă finalizase pentru spitalele din Iaşi, Cluj şi Craiova studiile de fezabilitate şi au fost întocmite anumite acte necesare. Pentru spitalele Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Brăila-Galaţi şi Constanţa au fost alocate terenurile pentru construcţie.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate