Concerte de orgă în aer liber, la Biserica Neagră

Concerte de orgă în aer liber, la Biserica Neagră

Biserica Neagră deschide stagiunea estivală de concerte de orgă. Stagiunea anului 2020 aduce în fața publicului braşovean şi turiştilor un număr de 12 concerte de orgă, pe perioada întregii veri.

Comunitatea Bisericii Negre a pregătit pentru perioada verii douăsprezece concerte de orgă în aer liber. Festivalul Open Air – „Organ nights“ constituie o adaptare, în contextul pandemiei, a tradiţionalelor concerte de orgă, desfăşurate neîntrerupt de aproape 70 de ani.

Vor fi prezenţi artişti din ţară şi din străinătate, cu un program interactiv şi variat.

Toate cele 4 orgi funcţionale ale Bisericii Negre vor răsuna: renumita orgă Buchholz, orga din Rupea, precum şi orgile din Hamba şi Lechinţa, instrumente istorice din secolul XIX, salvate din biserici ale căror comunităţi au dispărut, restaurate şi amplasate apoi în Biserica Neagră. Organiştii vor oferi explicaţii despre instrumente, compozitori şi compoziţii.

Mai mult, specialiştii Bisericii Negre în domeniul conservării vor oferi în scurtmetraje informaţii din spatele cortinei, despre obiecte necunoscute din patrimoniul bisericii.

Concertele de orgă din acest an vor fi proiectate live, pe un ecran amplasat pe faţada sudică a Bisericii Negre, în curtea J. Honterus, în fiecare sâmbătă, de la ora 20.20, în perioada 4 iulie – 19 septembrie.

Accesul publicului în spaţiul împrejmuit, cu toate măsurile de securitate şi protecţie ce se impun, se va face începând cu ora 20:00, fără rezervare în prealabil, prin cele trei puncte de acces, de unde se pot achiziţiona şi biletele, în valoare de 10 lei, în limita locurilor disponibile („primul venit, primul servit”).

Alte articole:   Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Guvernul ia în calcul varianta cursurilor online

Publicul este rugat să poarte asupra sa mască de protecţie şi o umbrelă, în caz de vreme nepotrivită.

Dacă condiţiile meteo se deteriorează vizibil, începerea concertelor se amână, iar dacă ploaia nu se opreşte, concertul va fi transmis live, prin streaming, pe pagina de facebook „Organ Nights”.

Locurile fiind limitate şi condiţiile meteo imprevizibile, parohia îşi cere scuze anticipat pentru disconfortul creat persoanelor care nu vor reuşi să ocupe un loc sau acelora care se vor retrage din cauza vremii.

Veniturile obţinute din urma vânzării biletelor vor fi folosite pentru reparaţiile de întreţinere a orgilor. Acestea sunt urgent necesare, fiindcă nivelul ridicat de umezeală din ultimii ani duce la deteriorarea accelerată a acestor instrumente.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.