blog-logo

ANPC: Ce trebuie să știți dacă plănuiți să călătoriți în afara țării?

ANPC: Ce trebuie să știți dacă plănuiți să călătoriți în afara țării?

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a publicat o informare pentru cei care călătoresc, pentru ca ei să înțeleagă, mai bine, ce drepturi au, mai ales în condițiile în care riscul de a nu mai ajunge la destinația programată (din cauza restricțiilor, de exemplu) este destul de mare, scrie avocatnet.ro.

ANPC a publicat un comunicat, la începutul lunii, prin care urmărește să îi informeze pe cei care călătoresc în perioada actuală ce drepturi au.

Dacă cineva nu vrea să călătorească (presupunând că nu există alte motive pentru care călătoria nu poate avea loc, obiectiv, sau că acelei persoane nu îi este interzis să călătorească), atunci totul depinde de condițiile oferite de transportator (unii din ei oferind, într-adevăr, condiții speciale). De asemenea, s-ar putea ca asigurătorul de călătorie să ofere, în funcție de planul de asigurare, anumite despăgubiri.

Dacă cineva nu se simte bine, ANPC nu îi recomandă acelei persoane să nu mai călătorească, ci să verifice, din nou, condițiile oferite de transportator și informațiile oferite de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

În ceea ce privește anularea sau amânarea călătoriei, aici totul depinde de tipul de călătorie. Dacă vorbim de transport aerian, maritim sau pe căile navigabile interioare, atunci clauze de forță majoră ar putea să îl scutească pe transportator de la plata unor despăgubiri pentru amânări sau anulări cauzate de circumstanțe extraordinare. În cazul transportului feroviar, însă, astfel de scutiri nu se aplică, potrivit avocatnet.ro.

Informații despre drepturile pasagerilor pot fi găsite aici.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate