blog-logo

12 paturi ocupate de pacienții infectați cu coronavirus, la Terapie Intensivă!

12 paturi ocupate de pacienții infectați cu coronavirus, la Terapie Intensivă!

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 31 de persoane sunt în carantină și 1.143 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. La Terapie Intensivă, din 15 paturi, 12 sunt ocupate.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Alte articole:   COVID-19. Incidență peste 4 la mie la Hălchiu! Alte 3 localități au rata de infectare peste 2 la mie!

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista”, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.
Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 290 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat peste 1.130 de verificări ale persoanelor, precum și la 68 de agenți economici, sub aspectul respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

■ Forțele de ordine au identificat o persoană care nu a respectat măsurile de autoizolare la domiciliu, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă de 1.000 de lei și plasată în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

Alte articole:   59 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov

■ Ca surse de informații oficiale despre pandemia COVID-19 puteți accesa https://stirioficiale.ro și www.cnscbt.ro (adresa web a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Alte articole:   59 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov

Instituția Prefectului – Județul Brașov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov