blog-logo

Procurorii DNA Brașov se interesează de achizițiile din Sănătate

Procurorii DNA Brașov se interesează de achizițiile din Sănătate

Procurorii anticorupție din Brașov au luat la puricat achizițiile făcute în domeniul Sănătății. Din informațiile newsbv.ro, în urmă cu aproximativ două săptămâni, aceștia au ridicat documente de la Spitalul Clinic de Psihiarie și Neurologie din Brașov.

La capitolul achiziții, deși sunte la jumătatea anului, pe site-ul spitalului nu apare nimic. În ceea ce privește situația pe anul trecut, de departe cea mai mare investiție este achiziționarea unui aparat RMN. (Întreaga listă de achiziții o puteți viziona AICI)

Investiția a fost de 6.189.487,50 de lei (atenție la această cifră, care nu este aceeași după cum veți vedea în continuare) și s-a realizat în pragul Crăciului trecut, mai exact în data de 19 decembrie 2019. Singurul ofertant a fost Liamed SRL din Brașov. Firma îl are ca unic asociat pe Veaceaslav Bălan.

Alte articole:   De astăzi se fac înscrieri pentru Bikeathon Țara Făgărașului

Practic, această firmă a dat lovitura anul trecut în privința furnizării de echipamente medicale către unitățile de stat.

În acest an, Liamed SRL a mai vândut, conform site-ului de achiziții publice (prin cumpărare directă de către beneficari) către Primăria Râșnov, Spitalul Municipal Pașcani, Spitalul Municipal Mediaș, Spitalul Caransebeș, Spitalul CFR Brașov, dar și alte două contracte cu Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

Abia în data de 14 mai, conducerea Spitalului anunță punerea în funcțiune (atenție, nu și obținerea avizului de la Direcția de Sănătate Publică Brașov) a aparatului RMN. Amănunte în articolul de mai jos. După cum veți observa, de data aceasta aparatul costă numai 5.653.000 de lei…

Alte articole:   Lista de așteptare pentru vaccinarea populației generale se deschide pe 15 martie

Mai trebuie precizat faptul că, la momentul achiziției, președintele Consiliului de Adiministrație al Spitalului era controversatul (fost) consilier județean Andrei Kadas, asociat în afaceri cu interlopi, mai nou cu aere de ziarist, recte producător general la un site.

Kadas a demisionat din funcția de președinte CA în data de 27 ianuarie 2020 (amănunute AICI), după ce a fost lăsat să organizeze în mod ilegal concursul de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Nerologie, târând unitatea medicală și Consiliulul Județean într-un proces care a fost pierdut. Ulterior, Kadas a demisionat și din PNL, după ce a terfelit luni la rând imaginea liberalilor (Amănunte AICI)

Alte articole:   Activitate didactică suspendată la Gradinița cu program prelungit nr.1 din Brașov

Un alt amănunt interesant, sau o coincidență, dacă doriți, este faptul că achiziția acestui RMN figura drept cea mai măreață realizare (despre care newsbv.ro a scris în martie 2019. Amănunute AICI) pe care și-o propunea în dosarul de candidatură la postul de manager al spitalului Diana Croitoru, la concursul organizat sub semnătura lui Kadas. Lucrarea Dianei Croitoru o puteți viziona pe site-ul Consiliului Județean Brașov (AICI)

Tot ca o coincidență, după ce concursul de manager a fost contestat, tot pe vremea domniei lui Kadas, director economic la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie ajunge… Diana Croitoru (aceeași persoană cercetată că furma materiale medicale din spital pentru afacerea familiei), care în aceeași perioadă își făcea publicitate la azilul din Moieciu, o altă coincidență, pe site-ul unde Kadas eșuează ca „producător general”.

Decât atât!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate