blog-logo

Prețul energiei electrice scade de la 1 iulie

Prețul energiei electrice scade de la 1 iulie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunțat că de anul viitor, piața energiei electrice se va liberaliza, însă înainte cu jumătate de an de liberalizarea prețului, tariful la curent va scădea.

Tarifele reglementate la energie electrică vor scădea în medie cu 1,89% în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020, urmând ca piaţa să fie complet liberalizată de la 1 ianuarie 2021.

Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului de reglementare al ANRE de luni, 29 iunie 2020, când au fost aprobate ordinele pentru aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate clienţilor casnici în perioada 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020 de către furnizorii de ultimă instanţă: CEZ Vânzare, Electrica Furnizare, E.ON Energie România, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, Engie România, Tinmar Energy.

„Raportat la perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, tarifele reglementate aplicate de către furnizorii de ultimă instanţă obligaţi (care asigură 99,9% din consumul celor aproximativ 6 milioane de clienţi casnici pentru care se aplică tarife reglementate) au scăzut în medie cu 1,89%”, potrivit unui comunicat al ANRE.

ANRE aminteşte că perioada 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020 este ultima de aplicare a tarifelor reglementate pentru clienţii casnici şi de stabilire a preţurilor pentru energia electrică livrată şi a cantităţilor de energie electrică vândute de producători furnizorilor de ultimă instanţă pe bază de contracte reglementate.

Alte articole:   Risc de gradul 4 de avalanşe în Munţii Făgăraş

De la 1 ianuarie 202, tarifele vor fi stabilite în condiţiile pieţei și nu vor mai trebui aprobate de autoritatea de reglementare în domeniul energiei.

Astfel, populația poate să aleagă furnizorul, din cele 7 companii prezente pe piață, care le oferă cele mai avantajoase condiții.

Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei a creat o aplicație web denumită “Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice” care ne poate ajuta să alegem în cunoștință de cauză.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate