blog-logo

Nelu Tătaru: Ne gândim la restricții în unele localități, dacă apar focare

Nelu Tătaru: Ne gândim la restricții în unele localități, dacă apar focare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, duminică, la Digi24, referitor la posibilitatea introducerii carantinei în anumite localităţi, că deocamdată nu este necesar, dar odată cu evoluţia nefavorabilă autorităţile se gândesc şi la această variantă.

Potrivit ministrului, zonele de munte şi litoralul se află în vizor, întrucât acolo merge populaţie din toată ţara şi apoi se întoarce, făcând transmitere comunitară în localităţi, în contextul în care în zonele turistice măsurile de protecţie se respectă cel mai puţin.

În acest sens, el a spus că trebuie avută în vedere o raportare diferită în funcție de situația din fiecare județ.

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a subliniat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, ministrul a spus că nu, dar că „agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”.

„Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a spus Tătaru.

El a mai spus că astăzi se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor.

Alte articole:   HOPE on WHEELS. Pedalează în beneficiul pacienților Hospice Casa Speranței

De asemenea, ministrul a precizat că va fi gândit un proiect de lege în care să fie prevăzută carantina și izolarea pentru când nu va mai fi stare de alertă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate