blog-logo

Începe sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020. Șase elevi din județul Brașov, înscriși

Începe sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020. Șase elevi din județul Brașov, înscriși

Astăzi, începe etapa specială a examenului de Evaluare Naţională, organizată în premieră în istoria acestui examen.

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 începe cu proba la Limba și literatura română, va continua marți, 30 iunie cu proba la Matematică, iar miercuri, 1 iulie se va desfășura proba la Limba și literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale.

Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 60 de centre de examen din 37 de județe.

Șase absolvenți ai clasei a VIII-a, înscriși, în Brașov

În județul Brașov, sunt înscriși șase absolvenți ai clasei a VIII-a, care s-au aflat în izolare la domiciliu în perioada primei etape.

Alte articole:   DSVSA Brașov solicită prefectului să medieze conflictul instituțional cu CRPC

Dintre aceștia, cinci s-au înscris la probele scrise ale evaluării naționale (4 la Limba și literatura română și 5 la matematică), cel de-al șaselea optând pentru învățământul profesional.

La nivel național s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

La Limba și literatura română s-au înscris 192 de candidați, la Matematică sunt 206 de candidați înscriși, iar 9 elevi s-au înscris la Limba și literatura maternă .

Primele rezultate vor fi afișate pe 2 iulie, când se vor depune și contestaţiile (între orele 14.00 – 19.00).

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Alte articole:   Trei persoane au ajuns la spital aseară, rănite într-un accident

Rezultatele finale vor fi afițate pe 4 iulie, după ora 12.00.

Conform calendarului admiterii 2020, între 2 și 6 iulie, părinții și absolvenții clasei a VIII-a vor completa fișele de înscriere, iar repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 10 iulie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate