blog-logo

La ce să fim atenți când cumpărăm produse online

La ce să fim atenți când cumpărăm produse online

În ziua de azi, aproape totul poate fi cumpărat online. Fie că este vorba de mâncare, haine, mobilă sau jucării, totul poate ajunge în mâinile noastre în decurs de câteva zile chiar și ore. Deși totul pare simplu, trebuie să fim atenți la anumite aspecte, pe care le vom detalia în continuare.

De unde cumpărăm?

În funcție de locația de unde cumpărăm produse, trebuie să fim atenți la anumite aspecte, precum de exemplu, cursul valutar. Există posibilitatea ca furnizorul să utilizeze un curs mai mare și de aceea este de preferat să utilizăm o aplicație de convertire valuta pentru a nu ne păcăli. De aceea am împărțit riscurile în două categorii:

  • Site-uri internaționale
  • Site-uri românești.
Alte articole:   Tânără rănită într-un accident de muncă

1.Site-uri internaționale

Uneori oferta de pe site-urile internaționale este mai avantajoasă. Cu toate acestea există mai multe lucruri de care trebuie să ținem cont:

  • Costul de livrare – uneori deși produsele sunt mai ieftine, ajungem să plătim transportul dublu
  • Costurile vamale – este important să ne informăm cine va suporta taxele vamale. Acestea pot fi de peste 25% din valoarea produsului
  • Timpul și metoda de livrare – în funcție de acestea, produsul poate ajunge cu întârziere sau se poate chiar pierde.

2.Site-uri românești

Dacă preferăm să achiziționăm produse de pe site-uri din România, trebuie să ținem cont de următoarele aspecte:

  • Disponibilitatea produsului în magazine fizice – uneori este mai rentabil să mergem direct în magazin pentru a cumpăra produsul dorit. Astfel economisim costurile de transport.
  • Prețul produselor – există multe site-uri unde aceleași produse au un adaos comercial foarte mare. De aceea, este de preferat să ne uităm pe mai multe site-uri și să facem o analiză de preț. 
Alte articole:   Adrian Veștea va depune, miercuri, jurământul, la Aula Universității Transilvania

Știm cu toții că shopping-ul online este foarte simplu și rapid. Cu toate acestea, dacă nu ținem cont de aspectele menționate mai sus, acesta poate aduce momente neplăcute în viața noastră. Desigur, odată ce nu uităm de ele, experiența noastră online devine mai plăcută. Spor la shopping! 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.