blog-logo

Polițiștii locali au confiscat din Piața Dacia 90 de kilograme de ciuperci necomestibile!

Polițiștii locali au confiscat din Piața Dacia 90 de kilograme de ciuperci necomestibile!

Având în vedere faptul că, în ultima săptămână, a fost înregistrată o creștere a numărului de situații de încălcări ale normelor în vigoare cu privire la protecția anti COVID-19 (respectarea distanței fizice și purtarea măștilor de protecție în spații închise, în zonele aglomerate, precum și în mijloacele de transport în comun) Poliția Locală Brașov a acordat o atenție deosebită aspectelor menționate, desfășurând numeroase verificări în teren.

Pe lăngă efectuarea acestor acțiuni specifice, dar și a activităților curente, sunt dirijate efective și către piețele agroalimentare pentru a fi luate măsurile legale care se impun vis-a-vis de persoanele care înțeleg să desfășoare activități de comerț ambulant, punând în pericol sănătatea și siguranța brașovenilor. Spre exemplu, în urmă cu două zile, la Piața Dacia, când amploarea fenomenului a fost cea mai mare, au fost confiscate aproape 90 de kg de astfel de produse (ciuperci), care au și fost distruse întrucât nu puteau fi comercializate, reprezentând un risc pentru populație.

De asemenea, tot pe zona Dacia, au mai fost aplicate 19 amenzi în valoare totală de 13.050 de lei pentru încălcări ale Legii 12/1990, Legii 61/1991 și HCL 735/2010 (Regulamentul de organizare și desfășurare a actelor de comerț în locurile publice amenajate din municipiul Brașov). Frecvent, agenții din teren au apelat și la operatorul de salubritate pentru îndepărtarea reziduurilor menajere și alimentare din zona amintită.
Monitorizările și luarea măsurilor legale vor continua, ținând cont de faptul că unii locuitori din zona metropolitană și nu numai aceștia, își fac din ce în ce mai mult simțită prezența în piețele brașovene pentru a comercializa produse care nu sunt conforme, cu risc pentru consum.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.