blog-logo

Percheziţii în Brașov la persoane suspectate de contrabandă. 135 de kilograme de tutun mărunţit, confiscate

Percheziţii în Brașov la persoane suspectate de contrabandă. 135 de kilograme de tutun mărunţit, confiscate

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au efectuat miercuri, 29 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Braşov, Călăraşi, Satu Mare, Arad, Caraş Severin, Mureş, Gorj şi Constanţa, într-un dosar privind contrabandă cu tutun.

Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar desfăşura activităţi de natură infracţională, pe linia comercializării ilicite de tutun.

În urma perchezițiilor polițiștii au găsit și la locațiile vizate, aproximativ 135 de kilograme de tutun mărunțit precum și alte bunuri ce ar fi fost folosite în activitatea infracțională, respectiv: o mașină de tocat tutun, mai multe cutii care conțineau filtre de tutun și  un cântar profesionist.

Alte articole:   Evaluare Națională 2021. Câte două teste de antrenament pe săptămână vor fi publicate la fiecare materie de examen, din 17 mai

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar zece persoane au fost conduse pentru audieri la sediul subunităţii, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu tutun.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Călăraşi, Braşov, Satu Mare, Arad, Caraş Severin, Mureş, Gorj şi Constanţa precum şi de sprijinul Biroului Echipe Mobile din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.

DGPMB precizează că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alte articole:   Spitalele private care au contracte cu casele de asigurări de sănătate, obligate să afișeze la vedere și pe site-urile proprii tarifele percepute pe durata internării

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate