Două țari din Europa au impus din nou restricții pentru români

Două țari din Europa au impus din nou restricții pentru români

Din cauza creșterii numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, din ultima săptămână, românii care ajung în Estonia și Letonia vor sta în izolare timp de două săptămâni.

Ministerul de Externe din Estonia a anunțat că aceeași măsură se aplică și pentru cetățenii Polonia, Suedia, Bulgaria, Portugalia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Anunțul autorităților a venit la puțin timp după ce Bucureștiul a stabilit că  Estonia, alături de alte patru state UE, vor intra pe lista țărilor din zona verde, ai căror cetățeni nu mai sunt nevoiți să stea în izolare sau carantină la sosirea în România.

Autoritățile estoniene au anunțat că nu vor mai trebui să intre în autoizolare cetățenii care și-au petrecut ultimele 14 zile în Austria, Spania, Olanda, Croația, Islanda, Irlanda, Italia, Grecia, Cipru, Lituania, Liechtenstein, Luxemburg, Letonia, Norvegia, Franța, Malta, Germania, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Elveția, Danemarca, Cehia și Ungaria.

Aceleași restricții sunt valabile pentru români și la intrarea în Letonia, care folosește standarde asemănătoare cu ale Estoniei.

România, locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori

România a depășit media europeană după numărul de infectări la suta de mii de locuitori, țara noastră situându-se pe locul trei.

În acest context, reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat la Digi24, că pe viitor, doar cetățenii statelor UE care se află sub medie ar putea circula fără să stea 14 zile în carantină.

Alte articole:   Nu mai este nevoie de acordul vecinilor pentru firmele de apartament
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.