blog-logo

România va avea o aplicație de monitorizare a cazurilor de coronavirus

România va avea o aplicație de monitorizare a cazurilor de coronavirus

Într-un an, o aplicație de monitorizare în timp real a bolnavilor de coronavirus și a contacților acestora va fi gata în România.

Platforma a fost gândită de medicii de la Spitalul Militar şi va putea chiar să îi avertizeze pe utilizatori dacă în apropierea lor este o persoană bolnavă şi chiar dacă au intrat în contact cu cineva confirmat ulterior.

Aplicaţia va avea inclusiv o hartă cu focarele Covid din ţară şi îi poate ajuta pe medici să facă mai repede anchetele epidemiologice, potrivit Digi24.

Aplicația Coronavirus COVID-19 România va putea fi folosită de orice persoană care are un telefon mobil. Utilizatorii vor primi un ID anonim și în momentul în care sunt confirmați cu coronavirus trebuie să menționeze acest lucru. Astfel, cei care au intrat în contact să știe că ar putea fi infectați.

 „Dacă se identifică un pacient pozitiv pe Valea Prahovei, noi reuşim prin acest tip de aplicaţie printr-o localizare de tip GPS să identificăm toţi contacţii din jurul acestui pacient într-un timp foarte scurt”, a spus  Silviu Stanciu, manager de proiect.

Aplicaţia Coronavirus COVID-19 România va putea fi folosită de orice persoană care are un telefon mobil. Singura condiţie este ca utilizatorii să aibă în permanenţă activată locaţia sau bluetooth-ul.

Alte articole:   Ce spune primarul Allen Coliban despre deschiderea AFI Braşov VIDEO

Reprezentanţii Spitalului Militar, cei care au proiectat aplicaţia, spun că au gândit-o să fie utilă pentru toţi românii, dar şi pentru medici.

„Medicii vor fi ajutaţi, gândiţi-vă la medicii din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică care sunt încărcaţi cu acele anchete epidemiologice, care sunt extrem de costisitoare. Cu această aplicaţie vor observa cam toate persoanele cu care au intrat în contact diagnosticată pozitiv. Vom putea cartografia zonele de focar, zonele de risc”, a mai spus Silviu Stanciu.

Aplicaţia va fi gata în aproximativ un an şi va costa 500.000 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.