628 de pacienți externați din Brașov. 210 morți la Brașov?

628 de pacienți externați din Brașov. 210 morți la Brașov?

O nouă centralizare a datelor efectuată de Direcția de Sănătate Publică Brașov indică un total de 628 de pacienți COVID-19 vindecați, conform raportărilor de la unitățile medicale. Statisticile județene, coroborate cu datele de la Institutul Național de Sănătate Publică, ar arăta că sunt 210 persoane infectate care au decedat în județul nostru.

Probabil că este o greșeală, cauzată de modul cum se fac raportările, dar cenzura Guvernului pe tema informațiilor privind epidemia provocată de coronavirus nu ne permite să aflăm care este situația reală.

La spitalele brașovene care externează pacienți COVID-19 vindecați, situația este următoarea:

  • ■ 225 de pacienți vindecați externați din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov
  • ■ 225 de pacienți vindecați externați din Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov
  • ■ 109 de pacienți vindecați externați din Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.
  • ■ 62 pacienți vindecați externați din Sanatoriul de Nevroze Predeal.

Acestora li se adaugă 5 brașoveni vindecați externați din Spitalul Județean Sf. Gheorghe (spital-suport COVID-19 pentru județul Brașov) și 2 brașoveni vindecați externați de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Dr. Matei Balș” București.

Directoarea DSP Brașov, Andrea Neculau, estimează că, după luarea deciziei de a se externa mai rapid pacienții asimptomatici și cei cu ușoare semne, 40% din locurile din spitale să fie eliberate. La această oră sunt 430 de paturi disponibile în județul Brașov pentru pacienții Covid 19.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că astăzi, la Brașov, sunt în evidențe 1.277 de persoane depistate pozitivi la infectarea cu coronavirus. Dacă presupunem că toate cele 430 de paturi sunt ocupate, la care mai adăugăm 9 pacienți transferați la Târgu Mureș, rezultă că ar fi decedat, în județul Brașov, 210 persoane?!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.