blog-logo

Primăria vrea un complex sportiv integrat în Bartolomeu

Primăria vrea un complex sportiv integrat în Bartolomeu

Primarul Brașovului, George Scripcaru, ne-a declarat că a discutat ieri cu ministrul Dezvoltării, dar și cu ministrul Educației, pentru a pune la punct detaliile privind amenajarea unui complex sportiv integrat în cartierul Bartolomeu.

primarul a depus la București documentația necesară pentru preluarea acestui obiectiv de investiții de către CNI și includerea lui în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Săli de sport”.

,,Am depus la CNI documentația necesară pentru finanțarea construirii Sălii Polivalente. A fost înregistrată și urmează să fie introdus acest proiect în lista de sinteză a ministerului. Sper ca, într-o viitoare ședință de guvern, Sala Polivalentă să fie introdusă pe lista de investiții cofinanțate de minister, prin Compania Națională de Investiții. Este foarte important acest lucru pentru că în zona respectivă noi mai derulăm un proiect POR pentru parcare multietajată în zona capătului de linie Bartolomeu, care va deservi, inclusiv, Sala Polivalentă“, a declarat primarul George Scripcaru.”

Alte articole:   O nouă tranșă de vaccin gripal, distribuită de MS către DSP-uri

Primăria Brașov a eliberat autorizația de construire pentru aceste obiectiv (AC nr. 189/2020, n.n.), iar în următoarele zile firma de proiectare SC Dico și Țigănaș va preda și proiectul tehnic pentru edificarea construcției, după care va putea fi lansată licitația de lucrări.

Edilul spune că are promisiuni ferme că se vor primi avizele într-un timp cât mai scurt pentru a se primi co-finanțare din partea Guvernului pentru construirea Sălii Polivalente în zona fostului Stadion Municipal, unde există deja aprobată o investiție mare, de realizare a unui park & ride cu fonduri europene.

În altă ordine de idei, primarul Brașovului spune că a mai discutat și cu ministrul Educației, astfel încât patrimoniul CSS Brașovia (str. Titan 1) să fie preluat de municipalitate. În prezent baza se degradează, iar Primăria nu poate investi pentru că nu aparține orașului.

Alte articole:   Polițiștii au dat peste 300 de amenzi în valoare totală de 13.500 de lei

„Am avut o discuție și cu ministrul Educației, pentru a prelua Clubul Sportiv Școlar Brașovia, care să intre în structura școlară a Municipiului Brașov, pentru a putea să investim acolo, și într-o perspectivă să discutăm despre un viitor stadion care să fie conexat la Sala Polivalentă. Vom crea astfel un pol de activități sportive și de agrement în zona Bartolomeu”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.