blog-logo

VIDEO Nereguli la patru societăți comerciale din Brașov, descoperite de polițiști

VIDEO Nereguli la patru societăți comerciale din Brașov, descoperite de polițiști

La data de 21 iunie 2020, în intervalul orar 16.00-20.00, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a organizat și desfășurat, pe raza municipiului Brașov, o acțiune de amploare care a vizat modul de respectare a măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov.

Obiectivele acțiunii au fost:

verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenții economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber;

portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale de servire;

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

asigurarea, în cazul preparării, comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, a  unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară;

informarea cetățenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul stării de alertă și necesitatea respectării acestora.

În cadrul acțiunii au fost angrenate 22 de efective, respectiv 18 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și 4 reprezentanți din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov, care au legitimat 101 persoane și au verificat 21 de societăți comerciale.

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

Cu această ocazie au fost identificate 4 societăți comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, potrivit competenței instituțiilor abilitate.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și ale O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

Astfel de acțiuni, care se circumscriu activităților pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protecția cetățeanului față de practiciile comerciale ilicite, vor continua și în perioada următoare pe raza întregului județ Brașov.

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov vă recomandă să respectați cu strictețe prevederile legale privind respectarea măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19 și normele de conviețuire socială atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru siguranța celor dragi!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.