blog-logo

Promisiunea QUALIS: proiecte imobiliare predate la timp

Promisiunea QUALIS: proiecte imobiliare predate la timp

Planurile dezvoltatorului imobiliar Qualis pentru acest an decurg în conformitate cu graficul realizat în 2019, la demararea proiectului Qualis II din Tractorul, cu un ritm de dezvoltare și vânzare sincronizate.

Chiar dacă piața imobiliară din Brașov a avut un ritm accelerat în ultimii ani, atunci când îți setezi ca prioritate livrarea la timp a apartamentelor nu te poți lăsa angrenat în curentul dictat de cerere, ci păstrezi echilibrul între cerințele din piață, respectarea standardelor de calitate, capacitatea de construcție și eficientizarea costurilor.

Când am demarat construcția complexului Qualis I, în 2017, am făcut o radiografie a pieței rezidențiale și am constatat că unul dintre principalele motive de nemulțumire în rândul clienților se datora întârzierilor. Am setat împreună cu echipa câteva obiective majore, în deplin acord cu valorile după care ne ghidăm ca și companie: să folosim materiale de foarte bună calitate, să respectăm termenele de predare din antecontract și să îmbunătățim constant proiectul, sporind calitatea vieții celor care aleg să locuiască în ansamblurile construite de noi”, spune Dragoș Țigău, Development Manager

Complexul de locuințe Qualis II, dezvoltat pe o suprafață de teren de 1.1 ha, cuprinde 5 imobile cu regim de înălțime P+8+R ce însumează 298 de unități locative și spații comerciale. 60% dintre locurile de parcare sunt acoperite, iar cele deschise sunt situate la câtiva metri de cele cinci imobile. Valoarea de piață a proiectului este de 24 milioane de euro.

Alte articole:   Dan Alexa, înainte de meciul cu CSM Slatina: „Jucătorii care au evoluat mai puţin trebuie să aibă determinare şi dorinţă”

Conceptul este unul inovator, menit să ofere rezidenților confort, modernitate și intimitate, prin proiectarea unor zone de relaxare în interiorul complexului. Qualis II se adresează unui segment activ, iubitor de activități sportive.

Arhitectul proiectului – George Orzan – a introdus în proiect o pistă de alergare în interiorul viitoarei comunități, mici parcuri suspendate și zone de recreere, precum și un loc de joacă pentru cei mici. Facilitățile completează arhitectura futuristă și finisajele deosebite, crescând standardul de calitate pe piața rezidențială.

Pe toată durata stării de urgență s-a lucrat constant pe șantierul de pe strada 13 Decembrie, dar s-au luat măsuri pentru respectarea normelor de protecție impuse de autorități cu scopul de a evita apariția unor probleme de sănătate în rândul angajaților și colaboratorilor. Lucrările la primele trei clădiri sunt avansate, primul bloc urmând a fi livrat în luna octombrie a acestui an. Celelalte două imobile vor fi predate pe parcursul anului 2021. Demararea construcției pentru ultimele două blocuri este planificată tot pentru acest an, cu termen de recepție în 2022.

Evoluția vânzărilor

Din punct de vedere al vânzărilor, prețurile rămân deocamdată la același nivel; nu au existat de la începutul anului modificări în ceea ce privește costul materiei prime sau al forței de muncă. Cererea cea mai mare se înregistrează în continuare pentru apartamentele cu 2 camere, care predomină ca și pondere în proiect. Media de vânzare pentru acest tip de locuință este de 67 000 euro.

Alte articole:   Luni începe „Luna curățeniei de toamnă“, la Făgăraș. Programul de colectare a deșeurilor vegetale

Reprezentanții Qualis au observat o schimbare de comportament în rândul clienților, în ultimele săptămâni. După restricțiile impuse în perioada de urgență generată de pandemie, mulți dintre clienți își doresc suprafețe mai generoase și ușor de compartimentat sau care pot căpăta rapid funcțiuni noi. Dorința de a delimita zona dedicată membrilor familiei și cea alocată spațiului de lucru de acasă a determinat mulți dintre clienți să opteze pentru apartamente cu suprafețe mai mari.

Această cerere poate fi satisfăcută de apartamentele cu 3 camere și cele de tip penthouse. Avantajul oferit de dezvoltatori îmbină confortul, finisajele atent alese de arhitect și folosite în complexul Qualis II, precum și tehnologiile oferite la preț de producător, așa cum este cazul încălzirii în pardoseală. Băile din complexul Qualis II se predau complet mobilate și utilate, finisajele fiind inspirate de ultimele tendințe în design interior.

Tinerii părinți au acordat o atenție deosebită zonelor de relaxare din proiect și a locului de joacă ce va deservi comunitatea. Echipa Qualis a acordat atenție tendințelor în materie de tehnologie, design și construcții, creând spații care îmbină un mediu plăcut cu un mediu de relaxare și bună dispoziție.

Criterii de selecție

În continuare factorii principali de care țin cont clienții atunci când iau decizia de a-și alege o locuință rămân locația, accesul facil la mijloacele de transport în comun, conceptul proiectului și calitatea materialelor utilizate, finisajele și costurile de întreținere.

Alte articole:   Gărzile la domiciliu ale chirurgilor plasticieni. Probleme, abuzuri (?), legislație incoerentă, la Spitalul Județean

Proiectul Qualis II este situat în imediata apropiere a unui centru comercial și a celui mai mare hypermarket din regiune, iar facilitățile zonei sunt multiple. Accesul la grădinițe, școli sau unități medicale este facil. Parcul Sportiv Tractorul este situat la 1 km de complex constituie un avantaj pentru cei care preferă activitățile în aer liber sau plimbările în natură.

Pentru cei care se gândesc să investească în Brașov, localizarea este extrem de importantă în momentul în care se dorește revânzarea proprietății.

Conceptul Qualis II proiectează o atmosferă vibrantă și relaxantă. Facilitățile din complex, parcările acoperite, pistele de alergare suspendate sau zonele de relaxare sunt menite să ofere confort rezidenților și să ofere un plus calității vieții.

Dezvoltatorul Qualis va prelua administrarea post-vânzare, iar acest lucru reprezintă un avantaj pentru viitorii rezidenți. Intreținerea complexului la un anumit standard reprezință o activitate importantă, care asigură păstrarea aspectului și a valorii în timp.

Portofoliu proiecte

Primul proiect Qualis, situat pe strada Ioan Popasu 48, a fost demarat în 2017 și cuprinde 170 de unități locative. Acest proiect se va extinde cu alte 270 de apartamente până la finalul anului 2022.

Complexul Qualis II, cu acces stradal din 13 Decembrie, a fost demarat în 2018. Primii proprietarii vor primi cheile în acest an, iar proiectul va fi finalizat și predat integral până în decembrie 2022.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.