blog-logo

Peste 75% dintre elevii brașoveni au avut medii de trecere la Evaluarea Națională!

Peste 75% dintre elevii brașoveni au avut medii de trecere la Evaluarea Națională!

Rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 (înainte de contestații).

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a din județ (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020. 

Situația statistică generală arată că dintre cei 4.416 candidați prezenți, 3.427 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 77,6%, procent sensibil egal cu cel de anul trecut, 72,68%.  Dintre aceștia, 30 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece) față de numai 11 în anul 2019.

Rata de participare a fost de 94,87%: 4.416 candidați prezenți, dintr-un total de 4.655 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 3.679 candidați (82,75%), iar 103 candidați au fost notați cu 10 (zece).

Alte articole:   Kids Tâmpa U16, prima victorie în Liga Elitelor

La proba de Matematică, 3.296 candidați (74,64%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 123 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă, 381  candidați (din 413 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5. 

Nici un elev nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Alte articole:   Artă sau „artă” în curtea Bisericii Negre?

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Alte articole:   Psihologii brasoveni- lângă părinți, profesori și elevi

Un număr maxim de  239 candidați, absenți în prima etapă, ar putea susține Evaluarea Națională în etapa specială, începând cu data de 29 iunie 2020. Dintre aceștia un număr de 7 candidați au fost în izolare și luați în evidențele DSP Brașov, în perioada a cel puțin unei probe a Evaluării naționale.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov