blog-logo

Peste 1.500 de persoane verificate de autoritățile din Brașov! Amenzi de 8.100 de lei, în ultimele 24 de ore!

Peste 1.500 de persoane verificate de autoritățile din Brașov! Amenzi de 8.100 de lei, în ultimele 24 de ore!

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 35 de persoane sunt în carantină și 1.400 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Instituția Prefectului județului Brașov repetă apelul către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista”, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice. Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 270 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat peste 1450 de verificări ale persoanelor, precum și la 70 de agenți economici, sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

Alte articole:   1,27 la mia de locuitori este incidența SARS-COV-2 din municipiul Brașov

■ În urma activităţilor efectuate, au fost identificate 3 persoane care nu au respectat măsurile de izolare/carantină, acestea fiind sancționate contravențional cu 3.000 de lei și plasate în carantină insituţionalizată.

■ Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 10 amenzi contravenționale în valoare de 5.100 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

■ Vă informăm că pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum și explicații și reglementări referitoare la starea de alertă. De asemenea pe aceeași platformă există încă 11 ghiduri COVID-19 (Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Interacțiune cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă ș.a.)

Alte articole:   Coronavirus 12 mai: 32 de noi infectări, în județul Brașov!

■ De asemenea, o sursă de informare corectă o reprezintă portalul https://stirioficiale.ro

■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Instituția Prefectului – Județul Brașov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate