blog-logo

Amenzi drastice pentru angajatorii care nu plătesc orele suplimentare

Amenzi drastice pentru angajatorii care nu plătesc orele suplimentare

Vești bune pentru angajații din România care sunt puși să muncească suplimentar și nu sunt plătiți în plus. Se dau amenzi de 3000 de lei. Legea a fost deja promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, companiile care își exploatează angajații suplimentar fără să le plătească suplimentar orele în plus, vor fi aspru sancționate.

Șeful statului a promulgat legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Se dau amenzi de 3.000 de lei

Legea pentru modificarea art. 260 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii prevede ca „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

Şeful statului solicitase Parlamentului reexaminarea acestui act normativ, invocând între altele că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Parlamentul a respins însă cererea de reexaminare a acestei legi.

VEZI DOCUMENTUL AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.