blog-logo

Șefa DSP Brașov, despre situația infectărilor cu coronavirus din județ: „Oriunde ne uităm pe stradă, probabil o persoană este purtătoare de virus și poate transmite boala!”

Șefa DSP Brașov, despre situația infectărilor cu coronavirus din județ: „Oriunde ne uităm pe stradă, probabil o persoană este purtătoare de virus și poate transmite boala!”

Județul Brașov are 1.121 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și este pe locul trei la nivel național, după Suceava și municipiul București. Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate 36 de cazuri noi. Peste 25% din cazurile totale din județ s-au înregistrat în ultimele două săptămâni.

Șefa Direcției de Sănătate Publică, Andrea Neculau, a vorbit despre criza Covid-19 din județul Brașov.

Nu ne așteptam la o ascensiune atât de alertă. Lumea a ieșit pe străzi, în excursii și uite așa am crescut riscul de îmbolnăvire. Consider, însă, că situația este sub control. Am reușit să deschidem noi capacități de spitalizare pentru cazurile COVID-19 pe care le identificăm. La Spitalul CFR mai avem încă 55 de locuri amenajate în ultimele zile. Suntem în cursul deschiderii Spitalului Municipal Săcele cu încă 54 de locuri.

Există o îngrijorare majoră, dar nu ne gândim la măsuri extreme. Recomandăm tuturor să fie foarte atenți și să respecte măsurile de protecție impuse de autorități. Nu este de glumă! Pe lângă purtarea măștii, o igienă impecabilă și distanțarea socială, este esențial să fim atenți în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun să nu lăsăm garda jos, că de aici vin toate problemele.

În momentul acesta avem 313 paturi pentru bolnavii Covid-19 din județ, cu previziunea că vom ajunge la 367 de paturi. Nu mă aștept să se oprească acest trend, dar recunosc că este o pantă blândă, nu una care să ne expună la riscul de a rămâne complet fără capacitatea de îngrijire a pacienților. Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult la ora aceasta sunt pacienții cronici, neinfectați, cu boli grave și pentru care noi ar fi trebuit să avem până acum spitalele redeschise. Este o problemă mare, pentru că sunt mulți oameni cu boli neglijate, la domiciliu, care nu au unde să se interneze. Avem foarte puține locuri, spre exemplu, pentru operații.

Boala este cu transmitere comunitară, în județul nostru. Sunt zonele tradiționale de lângă Săcele, Zizin, Tărlungeni, Budila, care au un grad mai accentuat de răspândire a bolii. Municipiul Brașov este cel care are cele mai multe cazuri din județ. Oriunde v-ați întoarce privirea, probabil că o persoană este purtătoare de virus și poate transmite boala. De aceea este foarte important să vă feriți. Angajații societăților și instituțiilor publice trebuie să evite pauzele în comun și să fie responsabili. Probabil că toți vom trece prin această boală, mai devreme sau mai târziu.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep cursurile online

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate