blog-logo

Legea mirosurilor a fost votată în Parlament. Dacă pute, pute pentru toată lumea!

Legea mirosurilor a fost votată în Parlament. Dacă pute, pute pentru toată lumea!

Operatorii economici care generează mirosuri deranjantevor fi obligați prin lege să reducă disconfortul olfactiv. Proiectul legii mirosurilor a primit vot final în plenul Camerei după ce a fost adoptat de Senat.

Legea a fost votată în Parlament, cu 309 voturi pentru și o abținere.

Legea mirosurilor reglementează problema mirosului pestilențial de care se plâng tot mai mulți cetățeni. Inițiativa legislativă a fost semnată de parlamentari de la toate partidele și a fost adoptată tacit de Senat încă din septembrie 2018.

Printre reglementările din Legea Legea mirosurilor:

  • – Definește disconfortul olfactiv ca fiind mirosul generat de o activitate care poate avea impact negativ asupra stării de sănătate a populației și a mediului în întregul său care se cuantifică pe diferite scale de mirosuri, conform standardelor în vigoare.
  • – Reglementează obligativitatea unui Plan de gestionare a disconfortului olfactiv care va cuprinde măsurile necesare pentru prevenirea și diminuarea disconfortului și care va face parte din autorizația de mediu. Nerespectarea Planului va putea atrage inclusiv suspendarea temporară sau definitivă a activității generatoare de disconfort olfactiv.
  • – Autoritățile administrației publice locale vor avea obligația să reglementeze, inclusiv prin interzicerea permanentă sau temporară, desfășurarea activităților generatoare de mirosuri în zonele de locuit, recreere, odihnă, tratament și agrement și să controleze preventiv și la sesizarea publicului activitățile care nu se supun reglementării din punct de vedere al protecției mediului.
  • – La elaborarea planurilor de urbanism și amenajarea teritoriului se vor prevedea, obligatoriu, și măsuri de prevenire și reducere a disconfortului olfactiv.
  • – Sunt prevăzute o serie de contravenții la cererea motivată a autorităților pentru protecția mediului.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!
  1. Multumesc mult pentru informatie!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.