blog-logo

Redeschiderea grădinițelor și a școlilor în toamnă, o mare nebuloasă

Redeschiderea grădinițelor și a școlilor în toamnă, o mare nebuloasă

Deschiderea grădinițelor și a creșelor a venit ca urmare a presiunii din partea comunității de afaceri care încearcă să dea drumul la motoare, iar angajații trebuie să aibă cu cine să își lase micuții.

Însă, Guvernul a ales să arunce această responsabilitate în curțile primăriilor, fără prea multe explicații. Doar condiții, care nu prea pot fi puse în practică….

De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri. Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare”, a declarat ministrul Educației în urmă cu câteva zile.

Alte articole:   Accident pe DN1, la intrare în Codlea

Dacă treaba cu jucăriile nu este o problemă, în schimb nu prea poți să ții afară în ploaie, sau pe caniculă, mai multe grupe de copii. Apoi, clasele pentru pitici sunt foarte mici, pentru că în condiții normale nu trebuie foarte mult spațiu, iar distanțarea fizică impusă duce ca maximum 25% dinte micuți să rămână în clase. Ce faci cu restul? De unde educatoare? Îi trimiți acasă? Pe ce criterii???

Apoi, scenariul prezentat până la această oră deja a primit critici suficiente, de a crea noi spații de predare în barăci sau în corturi, pentru că trebuie respectată distanțarea fizică.

Și în acest caz, cu toată comprimarea perioadei de predare, de unde cadre didactice care să predea elevilor?

Alte articole:   Chefi renumiți din România vă învață cum să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, „tigaie” picantă

La această oră nimeni nu spune – și este greu de estimat – în ce fel este afectat bagajul de cunoștințe cu care rămâne elevul după niște cursuri predate la „galop”.

Probabil, multe din probleme se vor rezolva până la toamnă, dar ar trebui să există o dezbatere mult mai transparentă între Guvern, profesori si asociațiile de părinți.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate