blog-logo

Puiul de urs căzut în fântână la Teliu a fost salvat

Puiul de urs căzut în fântână la Teliu a fost salvat

Reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni au anunțat că un pui de urs a căzut, aseară, într-o fântână din localitatea brașoveană Teliu.

UPDATE

Situația a fost sesizată aseară prin apel 112. Din cauza faptului că puțul era foarte adânc și ursoaica era în apropiere, echipele de intervenție nu au reușit aseară să elibereze puiul de urs.

Operațiunea s-a reluat de dimineață, cu succes, puiul de urs a fost eliberat și s-a retras în pădure, în condiții de siguranță atât pentru el cât și pentru echipele de intervenție.

Puiul de urs a fost eliberat prin introducerea unei scări în interiorul puțului, pe care acesta s-a putut cățăra. Intervenția a durat aproximativ o oră, timp în care au fost folosite mijloacele acustice de pe autospeciala de jandarmerie, pentru a ține la distanță ursoaica.

Alte articole:   VIDEO Urs filmat pe Calea București!

Au participat un echipaj de 8 jandarmi din cadrul IJJ Brașov și un echipaj DMPA (Direcția de Monitorizare și Protecție a Animalelor), care a avut în componență și medic veterinar.

Incidentul s-a petrecut într-o zonă împădurită. Din cauza întunericului, aseară nu s-a intervenit pentru salvarea ursulețului. În această dimineață, autoritățile sunt la fața locului și încearcă să salveze animalul de la o adâncime de 30 de metri, cât are fântâna.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.