blog-logo

Peste 4.400 de elevi din Brașov au participat, astăzi, la cea de-a doua probă a Evaluării Naționale

Peste 4.400 de elevi din Brașov au participat, astăzi, la cea de-a doua probă a Evaluării Naționale

Peste 4.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov au participat la cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020).

La această probă de examen au fost prezenți 4.416 candidați, iar 239 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Un număr de doar 3 absolvenți de clasa a VIII-a se mai află în izolare la domiciliu fiind luați în evidențele DSP Brașov. Aceștia vor putea susține examenul în etapa specială din data de 30 iunie. Nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Alte articole:   Ministerul Educației: ,,Este nevoie de educație sexuală în școli''

Subiectul la matematică a fost accesibil, asemănător cu subiectele de antrenament publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație înainte de examen.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Mâine, 18 iunie, 240 de elevi  vor susține proba scrisă la Limba și literatura germană și 187 la limba maghiară.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Alte articole:   Braşovul, locul 3 în topul insolvenţelor, în ianuarie 2021

Rezultatele finale după prima etapă vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie, potrivit I.Ș.J. Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate