blog-logo

Meteorologii au prelungit Codul portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt

Meteorologii au prelungit Codul portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea de vreme rea. Cod Portocaliu de ploi, valabil până miercuri la ora 23, și Cod Galben în restul județelor până, joi, dimineața.

Cod Portocaliu – Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 12.00 – 17 iunie, ora 23.00:  În după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) și la începutul nopții de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

Alte articole:   Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu peste 20%, în primele luni ale anului

Cod Galben – Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 10.00 – 18 iunie, ora 10.00:  În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.