blog-logo

Brașovul, la un pas de carantină?

Brașovul, la un pas de carantină?

În cazul în care există un număr mare de persoane infectate cu COVID-19, instituirea stării de alertă este necesară pentru a putea fi detașat personal medical, a declarat Nelu Tătaru.

„Uneori, dacă este nevoie, pe baza acestor măsuri în stare de alertă putem carantina un sat, putem carantina o localitate. Fără (stare de alertă – n.r.), nu. Nu avem cadrul legal şi nu avem pârghiile pentru a putea rezolva aceste lucruri. La fel, dacă am vrea să detaşăm personal medical dintr-o unitate medicală în alta, avem încă focare active în spitale, nu putem.

Dacă în starea de urgenţă puteam rezolva acest lucru detaşând dintr-o parte în alta la nivel de judeţ sau între judeţe, în acest moment în starea de alertă reuşim acest lucru cu acordul angajatului sau angajatorului. În afara acestei stări instituţionale, nu putem avea aceste …”, a explicat Nelu Tătaru la Digi 24.

Alte articole:   AVPS Făgăraș a publicat rezultatele probelor de apă, prelevate din râul Olt, după ce mii de pești au murit

Chiar dacă nu a spus-o explicit, conform datelor statistice prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică, în ultimele zile la Brașov a crescut îngrijorător numărul de persoane infectate cu coronavirus.

Mai mult, surse neoficiale susțin că ministrul vine la Brașov, pentru a analiza cu factorii locali cauzele care au determinat creșterea accelerată a numătului de persoane infectate.

Contramăsuri la măsurile de relaxare

„Noi prelungim starea de alertă cu 30 de zile. (…) Noi urmărim fiecare zi ca evoluţie, fiecare săptămână ca evoluţie. (…) De câte ori este nevoie trebuie să găsim o stare instituţională pentru a putea avea şi contramăsurile la aceste măsuri de relaxare.

Când gestionăm o măsură de relaxare ne asumăm nişte riscuri, în condiţiile în care precauţiile sau regulile de distanţare fizică nu vor fi respectate. În acelaşi timp, şi nişte măsuri de izolare. Judecăm fiecare caz în parte, fiecare anchetă în parte. Dacă face parte dintr-un focar, izolăm acel focar”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Alte articole:   Ciolacu: Pilonul 2 de pensii nu trebuie desființat, dar trebuie dezvoltate asigurările private
Distribuie dacă îți place!
  1. Nu e de mirare. O fi veche smecheria dar eu ieri am vazut-o in doua locuri. Intra gitanul in hypermarket fara masca dar isi ridica tricolul pe nas, in loc de masca. Agentii aia de paza ce dracu pazesc? Intreb si eu.

    Reply
  2. Am mai vazut una: era o gagica la magazin, isi facuse din sal nu stiu ce aranjament pe umeri si gat cu punct terminus pe gura in loc de masca. Adica nu isi ridicase salul peste fata, asa facuse aranjamentul. Ziceai ca asa e salul ala, asa se poarta el, pe gura si nas si fiind mare, cade si pe umeri.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.