blog-logo

Vrei să duci copilul la grădiniță pe timpul verii? Ce trebuie să faci!

Vrei să duci copilul la grădiniță pe timpul verii? Ce trebuie să faci!

Unitățile de învățământ preșcolar de stat pot fi redeschise în perioada vacanței de vară a copiilor în baza Art. 11 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28/11.06.2020, precum și în baza Ordinului comun al ministrului sănătății, ministrului educației și cercetării și ministrului muncii și protecției sociale nr. 4518/12.06.2020 pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

Începând cu data de 16.06.2020, părinții care au avut înscriși copiii în grădiniță în anul școlar 2019-2020 și care doresc să beneficieze de servicii de educație și îngrijire în perioada vacanței de vară, pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar de stat.

Alte articole:   Coliban a pierdut competiția internă pentru a ajunge șeful USR

Cererile pentru participarea copiilor la programul de activități recreative desfășurat în unitățile de învățământ preșcolar în perioada verii, se pot transmite în format electronic, letric sau personal, prin depunere, la unitatea de învățământ la care copilul a frecventat-o/la care a fost înmatriculat, după un program stabilit și anunțat de către unitatea de învățământ.

Termenul de transmitere a cererilor este până la data de 19 iunie 2020, ora 14.00. Cererile vor fi centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov și vor fi transmise autorităților publice locale pentru a decide, prin consultare, asupra listei unităților de învățământ preșcolar de stat care vor organiza activități recreative cu copiii în perioada vacanței de vară, în
funcție de:

  • numărul de cereri/unitatea de învățământ;
  • capacitatea unității de învățământ în condițiile impuse de prevederile legale în vigoare;
  • gradul de îndeplinire a prevederilor Ordinului comun nr. 4518/12.06.2020;
  • respectarea prevederilor legale în vigoare, privind efectuarea concediului de odihnă anual al cadrelor didactice.
Alte articole:   Brașovenii pot solicita și online decontul pentru cazarea și masa oferite gratuit refugiaților 

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar care se vor deschide în perioada verii va fi publicată de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov. În situația în care vor exista solicitări ulterioare datei de 19.06.2020, acestea se vor depune la unitatea de învățământ preșcolar care organizează activități recreative în perioada vacanței de vară și pentru care optează părintele.

Cererile vor fi soluționate în limita locurilor disponibile, de către unitatea primitoare sau de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov, cu respectarea condițiilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.