blog-logo

Orban se gândește și la a treia stare de alertă

Orban se gândește și la a treia stare de alertă

Guvernul vrea ca starea de alertă să se prelungească pe durata a încă 30 de zile, dar opoziția are majoritate în Parlament și ar putea vota o variantă înjumătățită.

”De unde au scos ei 15 zile?! Starea de alertă este necesară pe o perioadă mai lungă. S-ar putea să fie necesară încă o prelungire a stării de alertă. Nu putem anticipa evoluția epidemiei. Se vede clar că de câteva zile există o creștere a numărului de cazuri. De asemenea, numărul persoanelor depistate pozitiv a depășit numărul persoanelor vindecate. Asta trebuie să ne determine la și mai multă atenție”, a precizat premierul.

Orban i-a îndemnat pe parlamentari să nu voteze după cum le dictează partidul, ci cu propria conștiință.

Alte articole:   5 elemente de bază de luat în considerare înainte de a înființa o afacere de comerț electronic

”Starea de alertă este cea care transmite către societate că avem o problemă, că oamenii trebuie să se păzească, să fie atenți. Noi considerăm indispendabilă prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Nu este o propunere politică, este o propunere susținută de specialiști, are în spate analize, evaluări, făcute de specialiști”, a mai spus Orban.

Guvernul va adopta, în şedinţa de marți, o nouă hotărâre de guvern pentru a prelungi starea de alertă, care va merge pentru aprobare în Parlament. 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.