blog-logo

Ministerul Educației a cumpărat, fără licitație, 15 milioane de măști pentru elevi, de la o firmă administrată de un fost consilier PSD din Brașov

Ministerul Educației a cumpărat, fără licitație, 15 milioane de măști pentru elevi, de la o firmă administrată de un fost consilier PSD din Brașov

Firma Duplex S.A. are conform datelor din 2018 de la Ministerul de Finanțe, zero angajați. Administrator este Adrian Sabin Neag, fost consilier județean PSD în Brașov. El este judecat într-un dosar alături de Aristotel Căncescu și a fost administrator în firma deținută de mai cunoscutul fost consilier PNL Andrei Kadas și de interlopul Emanoil Alexa, dezvăluie Libertatea.

La 25 mai 2020, Ministerul Educației a publicat o scrisoare de intenție prin care invita firmele să se înscrie la procedura de negociere fără publicare prealabilă pentru cumpărarea măștilor care urmau să le fie distribuite elevilor și cadrelor didactice prezente în instituțiile de învățământ în perioada examenelor naționale.

Alte articole:   Trafic blocat în Sânpetru din cauza unui accident

Au fost încheiate trei contracte subsecvente, cu trei firme diferite, iar cea mai generoasă felie din acordul-cadru a primit-o firma SC Duplex S.A., specializată în construcții.  Contractul subsecvent încheiat cu Duplex S.A. a fost publicat în SEAP la 14 iunie, valoarea sa fiind de 8.091.000 lei.

Firma Duplex S.A. este o societate pe acțiuni deținută, în proporție de 51,4% de Ana Andronescu și de Societatea de Investiții Financiare Transilvania S.A.. Administrator al firmei și director general este Neag Adrian-Sabin, fost consilier județean PSD.  Conform datelor publicate pe platforma termene.ro, firma a avut o cifră de afaceri de 1.300.121 lei în 2018 și, în același an, figura cu zero angajați. 

Alte articole:   Ghișeul.ro va avea aplicație mobilă, din primăvara anului viitor

Legătura cu Kadas și Alexa 

În 2014, conform unui extras din Monitorul Oficial, Sabin Adrian-Neag a fost numit administrator la SC Kasim Emaka SRL din Brașov. Societatea era la acea dată deținută de interlopul Emanoil Alexa și de Andrei Kadas, fost consilier județean PNL.

Clanul Alexa era specializat în infracțiuni informatice și acționa pe teritoriul Statelor Unite.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.