blog-logo

EXCLUSIV: 10 întrebări pentru plata taxei de deces la pacienții covidați au ba

EXCLUSIV: 10 întrebări pentru plata taxei de deces la pacienții covidați au ba

Nu știu alții cum sunt, dar de când cu moda asta cu start-up-urile tot caut o afacere de nișă, să le iau la ăștia cașcavalul. Pe partea aia cu persoanele defavorizate sunt atât de mulți, că mintenaș mai facem ceva importuri pe bază de dosare profesionale că sunt pricepuți să nu facă nimic. Ăștia dau cel mai bine la punctaj.

Dar, a venit Covidul. După cum spun „agenturili” străine de toate națiile, fuse implantat de americani la chinezi, iar ei, buni samariteni, l-au dat la toți. Chiar și la poporul frate și prieten rus. La americani l-au returnat cu bonus, că ca Trump greu de găsit în ziua de azi pe cineva de ajutor ca să pui America pe jar.

La vreme de criză se nasc marile afaceri, mi-am zis. No, ca să vând măști-botniță de 2 bani la preț de Gioconda nu am reușit. Am ratat startul. Asta ca să nu mai spun că și fake-urile Giocondei se vindeau mai prost ca măștile din hârtie igienică.

Băieții deștepți din servicii – foști, actuali sau viitori – nu s-au încurcat cu mărunțișuri. Ei joacă la alt level. Aparatură medicală, spitale modulare…

Disperat, mă duc în pădure. Să nu văd, să nu aud. Eminescu, că tot l-am comemorat recent, pretindea că românul e frate cu codrul. Sau viceversa. Codrul s-a dat lovit. El joacă doar la extern. În general Austria. E o filieră bine pusă la punct. Nu pierde vremea cu amărășteni ca mine.

Și, de unde nu te aștepți, sare iepurele. Ăla de rând, de câmp, că ăla corporatist pregătește pachetele compensatorii, pentru sclavii cu gulere albe, ca să plece cu zâmbetul pe buze când sunt dați afară pentru a li se oferi posibilitatea de a se dezvolta personal pe alte posturi, în alte companii, pentru că unde munceau acum erau înfrânați în dorința lor de afirmare. Erau un fel de Icari cu botnițe. Nu la gură, la aripi.

Musai să găsesc ceva să fie bănos în pandemie. Ceva fără de care nu se poate. Cu mâncarea și băutura n-o fost să fie. Ne-am distanțat social: Orban și formația de mandoline a Guvernului la chefuit, prostimea acasă, nu mai mult de x persoane la petrecerile familiale. Iar dacă te dă în gât vecinul, organele vin să dea amenzi, de-am spart toate topurile mondiale la sancțiuni.

Și, ziceți Dumneavoastră, ce ne mai rămâne să facem un ban cinstit în pandemie? Moartea, evident. Acum, ăstora cu „vrei, nu vrei, tot la noi ajungi”, afacerea le-o intrat în regresie. Nu mai puteau pregăti petrecerile alea cu colivă, pentru juma de sat, cu tot fastul cuvenit. Aproape nimic.

După un studiu amănunțit făcut pe Facebook, afacerea ideală practic s-a cerut singură a fi pusă în practică. La orice postare despre coronavirus, imediat existau persoane care veneau, afectate profund, să scrie că știu ele câți bani s-au dat aparținătorilor pentru a declara mortul că e covid.

Asta e, mi-am spus, așa că vreau să mă ajutați să fac un business plan, ca să dimensionez corect afacerea. Tot ce vă solicit este să răspundeți onest la următorul chestionar: rămâneți anonimi, nu trebuie să precizați, decât opțional, numele, prenumele, CNP-ul, contul bancar și parola cardului.

1.Dacă aveți un deces în familie, care este suma minimă pe care ar trebui să o primiți pentru a declara defunctul/defuncta infectat/ă cu coronavirus?

2.Credeți că suma pe care trebuie să o primiți trebuie să fie diferită, în funcție de vârsta persoanei decedate pe care trebuie să o declarați infectată cu coronavirus?

3.Dacă cineva are mai multe persoane decedate (accident, de exemplu), apreciați că trebuie să fie acordat un spor pentru a le declara pe toate ca fiind victime ale epidemiei?

4.Ce instituție ar trebui să plătească taxa de deces covid, în situația persoanelor care au decedat din alte cauze? Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean, Prefectura, Primăria, Ministerul Sănătății, altele? Precizați care, cu virgulă între numele instituțiilor.

5.Credeți că ar trebui achitat un avans pentru aparținătorii persoanelor infectate cu coronavirus de către autorități, ca o garanție precum cea percepută de stat la licitații, pentru garantarea calității execuției unor lucrări? Dacă da, ce procent ar trebui să fie din suma care trebuie plătită?

6.În contextul crizei economice previzibile, din cauza pandemiei, sunteți de părere că statul ar trebui să beneficieze de susținere financiară în privința contractării de credite pentru plata taxei de covid pentru familiile care au decese? Dacă da, care ar trebui să fie perioada de rambursare a creditelor?

7.Cât ar trebui să fie sancțiunea pecuniară pe care trebuie să o plătească persoanele infectate cu covid care sunt vindecate?

8.Medicii care au contribuit la vindecarea persoanelor infectate cu covid apreciați că trebuie să răspundă în solidar cu pacienții care au fost vindecați?

9.Având în vedere că este vorba despre o afacere riscantă, în care persoanele infectate cu coronavirus se pot vindeca, credeți că Guvernul ar trebui să dea o lege prin care pacienții să fie obligați să încheie polițe de asigurare în cazul în care nu decedează? Cât la sută din taxa de deces covid ar trebui să fie valoare poliței?

10.Reprezentanții minorităților naționale credeți că ar trebui să primească un bonus pentru taxa de deces covid? Cât ar trebui să fie?

Foto: https://www.wearethemighty.com/

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.